Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Aλλαγές στο χωροταξικό του «Καλλικράτη» προανήγγειλε ο Δένδιας


Ταξίδι αστραπή του Νίκου Δένδια, για τη προαναγγελθείσα διοικητική διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας σε τρείς δήμους...

Είναι πια οριστικό και αμετάκλητο, ότι ο ενιαίος Καλλικράτειος Δήμος Κέρκυρας έχει ημερομηνία λήξεως, αφού ήδη στο Υπουργείο Εσωτερικών δρομολογούνται οι εξελίξεις για τη διάσπαση του, εις τα εξ ων συνετέθη και συγκεκριμένα σε τρεις Δήμους. Εκτός απροόπτου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Κέρκυρας Νίκος Δένδιας, από την αίθουσα VIP του αεροδρομίου ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ το απόγευμα της Κυριακής.

Ο κύριος Δένδιας ταξίδεψε αιφνιδίως στο νησί το μεσημέρι της Κυριακής για να ενημερώσει για την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε διοικητική μεταρρύθμιση και σε αλλαγές στον Καλλικράτη, αλλαγές που περιλαμβάνουν και τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας σε τρεις δήμους, εκτός απροόπτου, αφού όλα αυτά είναι ζητήματα τα οποία χειρίζεται ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, το οποίο πρώτα θα δοθεί σε διαβούλευση και μετά θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον ίδιο:
«Θέλω σήμερα να σας ανακοινώσω ότι η κυβερνητική θέση είναι η αλλαγή του παρόντος καθεστώτος.
Αυτό που θα γίνει συντομότατα είναι ότι θα εισαχθεί από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχελάκη σχετικό νομοθέτημα στη βουλή στο οποίο ο Δήμος Κερκυραίων θα διασπάται.

Θέμα το οποίο θα συζητηθεί είναι ο αριθμός των νέων Δήμων. Η κυβερνητική πρόταση θα είναι για τρείς Δήμους και η σχετική νομοθετική πρόταση έχει ήδη σταλεί στην ΚΕΔΕ για να συζητηθεί.»
Ο κύριος Δένδιας τόνισε ότι αποτελούσε πάγια θέση του, η ανάγκη για τις αλλαγές στον Καλλικράτη και τη διοικητική αναδιανομή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο δήμου. Συγκεκριμένα ανέφερε: 
«Είναι γνωστές στην Κερκυραϊκή κοινωνία από δύο και πλέον χρόνια, ίσως και περισσότερο, οι απόψεις μου για το θέμα της διοικητικής διαίρεσης του Νομού καθώς επίσης και η διαφωνία του συνόλου της Κερκυραϊκής κοινωνίας για την ύπαρξη του ενός Δήμου».
Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες με ποια κριτήρια θα γίνει η γεωγραφική κατανομή των τριών νέων Δήμων, αν και ο Υπ. Εσωτερικών λίγες ημέρες πριν, από τη Ρόδο, ανέφερε ότι θα συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό ειδική επιτροπή, ούτε για την οικονομική χρηματοδότηση των νέων Δήμων.

Μετά τις ανακοινώσεις ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας επέστρεψε στην Αθήνα.

Πηγές: Συμβολή Νews, Eνημέρωση



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η χώρα όντως έχει ανάγκη από ένα σχέδιο Καλλικράτη, αρκεί αυτό να είναι ισχυρά πολιτικό και να αφορά το λεκανοπέδιο μόνο της υδροκέφαλης Αττικής με τα παραγωγικά - καταναλωτικά αδιέξοδα του. Ποτέ, πουθενά σε κανονική χώρα δεν συγκεντρώθηκε ο μισός σχεδόν πληθυσμός της σε μια ελάχιστη επιφάνεια απομυζώντας ως Λεβιάθαν τα πάντα.
    Εκεί εστιάζονται και παρασιτούν τα φαύλα και η αποξένωση των ατόμων από την έννοια της πολύτιμης χώρας... με όλες τις συνέπειες, που έτσι σαν ίωση δηλητηριάζει και όλη την υπόλοιπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H xώρα εχει ανάγκη απο αγροτικές φυλακές να μαντρωσουμε τα ρεμαλια ολα που μας κατέστρεψαν την Πατριδα .
    Αυτα τα περι καλλικρατης και λοιπά ειναι ανθελληνικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]