Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα δεκάλεπτα του Mega θρέφουν το σκοτάδι του Μεσαιωνισμού

Το φαινόμενο Ρεπούση έχει απασχολήσει ποικιλοτρόπως την Ελληνική κοινωνία, αφού η συγκεκριμένη «ακαδημαϊκός» ουκ ολίγες φορές έχει στείλει τα βέλη του μισελληνισμού της στοχεύοντας την καρδιά του Ελληνισμού, με έσχατη απόπειρα την Ελληνική αρχαία γλώσσα!!!

Πριν λίγο καιρό ένα ζευγάρι Ελλήνων εξαναγκάστηκε -εκ των πραγμάτων- με πολύ άγχος να μεταναστεύσει σε ευρωπαϊκή χώρα, όπως έκαναν πλήθος οικογενειών της χώρας.
Μετά την τελευταία «ρεπούσειο» επίθεση, μη αντέχοντας την προσβολή που έγινε προς τη γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων, τη γλώσσα που ασπάστηκαν οι επιστήμες για να αποδώσουν σωστά τα αποτελέσματα της επιστημονικής προόδου, το ζευγάρι επικοινώνησε για να μας καταθέσει την πικρία του για την ανεπάρκεια των εν Ελλάδι «επιστημόνων», «ειδικών» και «πολιτικών» στο να αποστομώσουν οριστικά και αμετάκλητα την θρασύτατη «ακαδημαϊκό»...

«Στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά (Gymnasium) η αρχή είναι ότι όποιος πχ. θέλει να γίνει δικηγόρος ή γιατρός πρέπει να μάθει λατινικά και αρχαία Ελληνικά.
Έτσι ξεκινούν από την δική μας πρώτη γυμνασίου με τα λατινικά (τους είναι πιο εύκολο να ξεκινήσουν με αυτά) και στην τρίτη γυμνασίου βάζουν τα αρχαία ελληνικά.
Είναι πράγματι κρίμα που η κατάντια της πολιτικής μας ποιότητας και των ΜΜΕ έχει γεννήσει φαινόμενα σαν αυτή την νυφίτσα, όμως νομίζω ότι θα "ξεφουσκώσει" σύντομα το φαινόμενο.
Έχει πια τελείως αυτο-γελοιοποιηθεί.
Αλλά έχω διαπιστώσει από τις απαντήσεις που προσπάθησαν να της δώσουν στην Βουλή ότι κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος να της πει ότι η Ελληνική γλώσσα είναι μία, ενιαία, και ότι αποτελεί έναν ξεχωριστό, μοναδικό, ιδιαίτερο και ανεξάρτητο κλάδο μέσα στο συνονθύλευμα των γλωσσών.
Ναι, υπάρχουν φάσεις, διότι η ιστορία μας είναι ατελείωτη, και ο λόγος, προφορικός και γραπτός έχει διανύσει χιλιάδες χρόνια: αρχαϊκή, κλασσική, ελληνιστική, κτλ κτλ. και ύστερα υπάρχουν ένα σωρό διάλεκτοι, γιατί το έδαφος που κάλυψε η Ελληνική έφτασε κατά καιρούς από την Αγγλία και την Αφρική ως την Ινδία και από την Κριμαία και την Κασπία ως τη Συρία και την Παλαιστίνη.
Και φυσικά η σύγχρονη μορφή της σίγουρα δεν είναι καθόλου υποδεέστερη από την αρχαία (με την προϋπόθεση ότι την κατέχεις σε κάποιο βαθμό) διότι συνεχίζει να είναι άπειρη και πάμπλουτη, αλλά, ΑΝ ΔΕΝ εμβαθύνεις στην αρχαία γλώσσα, είμαι πεπεισμένη πια, ότι δεν θα μάθεις ποτέ ούτε την νέα.
Αυτά έπρεπε να πουν στην μαντάμ Σουσού, όχι για να νικήσουν την βλακεία της που είναι ακατανίκητη και θρέφεται από τα 10λεπτα του mega, αλλά για να πείσουμε τα παιδιά ότι είχαμε την τύχη να γεννηθούμε πολύ-πολύ πλούσιοι και είναι κρίμα να αποποιηθούμε την κληρονομιά των πατέρων μας επειδή κάποιοι προσπαθούν να φέρουν το σκοτάδι του Μεσαίωνα με την προβιά του προοδευτικού».




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ετσι ακριβώς ειναι . Εάν οι .....αντιπρόσωποι του Εθνους ήταν μορφωμένοι , θα έλεγαν στο ερπετά μετά βεβαιωτητος και δίχως δισταγμούς οτι η Ελληνική γλώσσα ειναι η μητέρα των γλωσσών και ειναι φυσιν αδύνατον να καταργηθεί .
    Και οτι δίχως την Ελληνικην δεν υφίσταται πολιτισμός .
    Αλλά όμως επειδή σίγουρα τα ξέρει αυτά , έστω και θεωρητικά , ας την πετούσαν με τις κλωτσιες έξω απο την βουλή .
    Η σιωπή , ειναι ενοχή .
    Και αυτά που της απάντησαν , ήταν αρες μάρες ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ , όλοι ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επρεπε να απομονωθει τελειως απο τα ΜΜΕ γιατι εχει μικροφωνολαγνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]