Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

LA Times: Αλλάζουν σχέδια οι ΗΠΑ - Ετοιμάζουν 3μερο βαρύ πλήγμα κατά της Συρίας

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τριήμερο σοκ και δέος με στόχο την πλήρη διάλυση της Συρίας

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο προετοιμάζει επιθέσεις στη Συρία μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης απ' ό,τι προβλεπόταν αρχικά, αυξάνοντας παράλληλα την λίστα των στόχων, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times.

Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων εναντίον της Συρίας, με «επαναληπτικά» χτυπήματα σε στόχους που δεν επλήγησαν κατά το πρώτο «κύμα», φέρεται να σχεδιάζουν οι ΗΠΑ σύμφωνα με τους LA Times που επικαλούνται πηγές του Πενταγώνου.

Μάλιστα, δυο αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού αποκάλυψαν στην εφημερίδα ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε μια διευρυμένη λίστα, ώστε να συμπεριλάβει «πολύ περισσότερους» στόχους από τους αρχικούς 50.

Τα σχέδια για επιθέσεις μεγάλης έντασης που θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, περισσότερο δηλαδή από όσο προβλεπόταν αρχικά, αντανακλούν σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ολοένα αυξανόμενη αίσθηση του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου, ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται μια «ενισχυμένη επίθεση» για να προκαλέσουν έστω ελάχιστη ζημιά στις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ, οι οποίες έχουν διασκορπιστεί σε μεγάλη έκταση τις δυο τελευταίες εβδομάδες.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου σχεδιάζουν τη συμμετοχή βομβαρδιστικών αεροσκαφών και των πέντε αντιτορπιλικών που περιπολούν τώρα στην ανατολική Μεσόγειο και τα οποία μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους Κρουζ και πυραύλους αέρος-εδάφους.

Το αεροπλανοφόρο Nimitz με τη συνοδεία του, ένα καταδρομικό και δυο αντιτορπιλικά, τα οποία βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, μπορεί επίσης να εκτοξεύσει πυραύλους Κρουζ κατά της Συρίας.

Την ίδια ώρα, με συνέντευξή του στο CBS, ο πρόεδρος της Συρίας, αρνείται ότι πραγματοποίησε επίθεση με χημικά εναντίον του λαού του και προειδοποιεί με αντίποινα σε περίπτωση πλήγματος κατά της χώρας του.

Σχόλιο ιστολογίου: Αφού οι άραβες πληρώνουν τα έξοδα του πολέμου, αλλά κι επειδή οι ΗΠΑ δεν θέλουν να εμπλακούν σε μία μακροχρόνια πολεμική περίοδο που είναι βέβαιο πως δεν θα φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα (κυρίως για τις ΗΠΑ), το σενάριο του απόλυτα βίαιου χτυπήματος, με ισοπέδωση όλων των στρατιωτικών και μη υποδομών και με την λογική του hit and go (χτυπάω και φεύγω), φαίνεται πως αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα θελκτικό για τις ΗΠΑ. Βέβαια, εάν υπάρξει στη συνέχεια κάποια εμπλοκή κράτους μέλους του ΝΑΤΟ (βλ. Τουρκία), τότε σύσσωμη η συμμαχία θα επανέλθει για να ισοπεδώσει κυριολεκτικά τη Συρία...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]