Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

IIF: Αβέβαιη η βιωσιμότητα της κυβέρνησης της Ελλάδας μακροπρόθεσμα


  • Εύθραυστη η πολιτική σταθερότητα στις χώρες του Νότου
  • Τέσσερις κίνδυνοι απειλούν την ανάκαμψη της Ευρωζώνης
Tέσσερις σοβαρούς κινδύνους στις προσπάθειες ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας διακρίνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), ο φορέας που πρωτοστάτησε στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI+) την άνοιξη του 2012.

"Παρά τις θετικές ενδείξεις ισχυροποίησης της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Ευρωζώνη παραμένει ευάλωτη σε μια σειρά από κινδύνους", υποστηρίζουν οι αναλυτές του IIF, σε νέα 30σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Macro Stabilization amidst market volatility", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι κίνδυνοι;

1) Οι περιορισμοί που επιβάλλει στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ (ΟΜΤ) το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο δεν αποκλείεται να τροφοδοτήσουν νέο γύρο αστάθειας στις διεθνείς αγορές.

2) Οι αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής δεν έχουν περάσει ακόμη στην πραγματική οικονομία. Ταυτόχρονα, η πρόοδος στην κατεύθυνση σύστασης μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη παραμένει αργή.

3) Οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία είναι εύθραυστες. Η βιωσιμότητά τους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα κρίνεται αβέβαιη. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέα πολιτική αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης.

4) Παραμένει η αβεβαιότητα για τις χώρες που λαμβάνουν πακέτα διάσωσης. Κανείς δεν ξέρει αν οι χώρες αυτές θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στις αγορές για δανεισμό αμέσως μετά την ολοκλήρωση των οικονομικών προγραμμάτων που ακολουθούν.

Όπως υποστηρίζει το IIF, στη νέα αυτή έκθεσή του, η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα συνεχίσει να ισχυροποιείται, με οδηγό την ανάκαμψη της Γερμανίας, ήτοι της πλέον εύρωστης οικονομίας της Ευρώπης. Αλλά η ανάπτυξη θα είναι μετριοπαθής, αφού τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζουν να αυξάνονται στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

"Οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη παραμένουν. Βαρίδι αποτελούν τόσο η δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και η συνεχής άνοδος των ποσοστών της ανεργίας", σπεύδει να προσθέσει το IIF.

Πηγή: Banking News



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]