Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Grande Colpo του Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο φερόμενος και ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα. Δεν έχει να επιδείξει καμία νίκη, σε κανέναν τομέα, έχει καταντήσει να είναι η φυσική συνέχεια του γνωστού Γιώργου Παπανδρέου (αμερικανού πολίτη που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα), αλλά και του Λουκά Παπαδήμου (η γνωστή μαριονέτα των τραπεζιτών, που κατόρθωσε το παγκόσμιο παράδοξο να μειώσει το χρέος αυξάνοντάς το!!!).

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επιζητά μία νίκη, μετά τις φωτογραφήσεις του με τον Ομπάμα. Κι έτσι, αποφάσισε να περάσει σε μία στρατηγική κίνηση, η οποία είχε ένα πλήθος από κινδύνους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόλυτη πολιτική του κατάρρευση. Όμως, το τόλμησε, για να μπορέσει να ανέβει στο βάθρο του… «νικητή». Δημιούργησε ένα εικονικό πρόβλημα, για να εμφανισθεί ο ίδιος ως άλλος μέγας Αλέξανδρος που με την προσωπική του πυγμή, την πολιτική του προσωπικότητα, αλλά και την εθνική του υπερηφάνεια θα έδινε τη λύση.

Η μέθοδος είναι απλή, αν και εφαρμόζεται διαφορετικά από τους ισχυρούς και τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη προς τους μικρούς και ανίσχυρους. «Όταν θέλεις να επιβάλεις μία λύση που σε εξυπηρετεί, τότε δημιουργείς εκείνο το πρόβλημα που θα δίνει ως καλύτερη τη λύση που εσύ θέλεις».
Έτσι, λοιπόν, και ο Αντώνης Σαμαράς, με κάποιες μετατροπές έφερε το πρόβλημα, για να δώσει την «πρωθυπουργική» λύση, που θα τον αναδείκνυε ως… «πατριώτη»!!!

Και το «παιχνίδι» στήθηκε σε έναν απολύτως ευαίσθητο τομέα, αυτόν της Ελληνικής Πολεμικής Βιομηχανίας. Του τομέα εκείνου δηλαδή στον οποίο στηρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

«Πρόθυμο» e-mail για…«πρόθυμους» ηλιθίους.
Ως «λαγός» για την διαρροή (!) του e-mail της Τρόϊκα περί απόλυσης χωρίς αποζημίωση των εργαζομένων σε μονάδες της αμυντικής μας βιομηχανίας, επελέγη η Φώφη Γεννηματά, η οποία το διέρρευσε στο παρασκήνιο του εορτασμού των γενεθλίων του ΠαΣοΚ.
Σε ρόλο καλού και κακού αστυνομικού οι δύο συγκυβερνώντες την επέλεξαν από πλευράς ΠαΣοΚ (ως έμπιστη του Ευάγγ. Βενιζέλου) για να το διαρρεύσει, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας επελέγη από την Νέα Δημοκρατία ως «αντιστασιακός» που θα... αντιπαρατεθεί στην Τρόϊκα και θα προτείνει «δυναμικά» άλλη λύση!!!
Το παραπάνω θέατρο παίχτηκε για έναν και μόνο λόγο: για να κατευναστούν οι αντιδράσεις των θιγομένων, κατά την επίσκεψη του «Έλληνα» Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού-κομματικού κλιμακίου στην Θεσσαλονίκη, αλλά και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια, των αντιδρώντων βουλευτών της συμπολίτευσης.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι υπόλοιπες ανακοινώσεις περί πρωτογενούς πλεονάσματος καθώς και εκείνη που αφορά την διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.
Το επικοινωνιακό παιχνίδι των συγκυβερνώντων αποκαλύφθηκε όταν από άλλη πηγή διέρρευσε ότι η Φώφη Γεννηματά έδωσε επιλεκτικά στους δημοσιογράφους μέρος του e-mail, ενώ απέκρυψε την τελευταία παράγραφο με την οποία η Τρόϊκα καλούσε την Κυβέρνηση να προτείνει άλλο τρόπο εξυγίανσης των μονάδων της αμυντικής βιομηχανίας.
Ωστόσο πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια απατηλού εφησυχασμού της κοινής γνώμης, για να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες -κατά την προσφιλή Τροϊκανή τακτική- το προδιαγεραμμένο Σοκ, αντίστοιχο με εκείνο της ΕΡΤ.
Παράλληλα, άρχισαν να διοχετεύουν στον «πρόθυμο» τύπο, πληροφορίες από δήθεν μελέτες οι οποίες θέλουν τις μονάδες της αμυντικής βιομηχανίας ως μη βιώσιμες, αποκρύπτοντας παραγγελίες εξωτερικού οι οποίες έχουν ήδη ανατεθεί στην αμυντική βιομηχανία και κρατώντας στα συρτάρια άλλες παραγγελίες του Ελληνικού Στρατού.
Στην πραγματικότητα οι μονάδες είναι βιώσιμες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, με τους δανειστές να επιθυμούν διακαώς να τις αποκτήσουν για ένα «κομμάτι ψωμί».
Άρα ο Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει ενδεχόμενα να αποσύρει τον χαρακτηρισμό «πρόθυμοι ηλίθιοι», γιατί πλέον δεν είναι βέβαιο ποιους αφορά!!!

Καλό το όλο κόλπο, έχει και δράκο νικητή... Αν το μέγαρο Μαξίμου και οι εμπνευστές του είχαν φροντίσει να έχει και λίγο σεξ, μυστικές υπηρεσίες, λίγο υπόκοσμο και τραπεζίτες, θα μπορούσε να γίνει μέχρι και ταινία στο Χόλυγουντ.
Αλλά, ποιος ξέρει; Ποτέ δεν είναι αργά… Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον, ένας καλός αμερικανός παραγωγός θα δει το «σκηνικό», θα κατανοήσει το μεγαλείο της έμπνευσης του Σαμαρά και θα αναλάβει να περάσει στη μεγάλη οθόνη την συγκεκριμένη υπόθεση. Ενδεχομένως, όμως, οι πρωταγωνιστές να μην μπορέσουν να απολαύσουν την ζωή τους στην μεγάλη οθόνη, λόγω του ότι θα είναι αναγκασμένοι να περάσουν την ζωή τους σε μικρά κελιά…

Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν και της πιθανότατης προσωπικής - πρωθυπουργικής παρέμβασης του Αντωνη Σαμαρά για να σταματήσει το κλείσιμο της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, το μόνο που ευχόμαστε είναι να... διαψευσθούμε...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]