Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

G20: Μακριά από τον Ομπάμα θέλησε να καθίσει ο Πούτιν

Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη, ξεκινούν τη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G-20 στο παλάτι του Κωνσταντίνου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με βασικό στόχο στην ατζέντα των συζητήσεων, την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομία.

Το κυρίαρχο θέμα της Συνόδου παρότι δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα, είναι η κρίση στη Συρία, καθώς ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, επιθυμεί να κερδίσει τη διεθνή υποστήριξη για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ώστε, όπως έχει πει, να τιμωρήσει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ για τη χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν η χώρα του οποίου είναι σύμμαχος της Συρίας και αντίθετη στη στρατιωτική δράση κατά της Δαμασκού, θα υποδεχτεί τους 20 ηγέτες στο ιστορικό σημείο Στρέλνα, με θέα στον κόλπο της Φινλανδίας.

Οι αλλαγές από τους Ρώσους στο πλάνο καθισμάτων στο τραπέζι όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής για να κρατήσουν μακριά τον πρόεδρο τους από τον Μπάρακ Ομπάμα είναι ένα γεγονός που δεν έμεινε απαρατήρητο από τα διεθνή ΜΜΕ. Κάτω από το ήδη φορτισμένο κλίμα λόγω Συρίας, το πλάνο καθισμάτων στη σύνοδο κορυφής των G20 έχει σύμφωνα με πληροφορίες αναπροσαρμοστεί ώστε να υπάρξει φυσική απόσταση μεταξύ της χώρας που τη φιλοξενεί και τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Πριν από τη συνεδρίαση στην Αγία Πετρούπολη, ο κ. Πούτιν προειδοποίησε ότι η δράση χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ θα αποτελεί «επίθεση». Πολιτικοί αναλυτές λένε πως η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μιάζει όσο ποτέ άλλωτε με το κλίμα που επικρατούσε κατά τον Ψυχρό Πόλεμο. Αλλά ο Πρόεδρος Obama δεν φαίνεται να βάζει φρένο στην επιθυμία του να προχωρήσει σε επέμβαση, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να ανακοινώνει τη συγκρότηση διεθνούς συνασπισμού για ενδεχόμενες αεροπορικές επιθέσεις κατά της Συρίας.


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]