Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Daily Telegraph: Ισλαμοφασίστες οι μισοί “αντάρτες” στην Συρία!

  • Πώς οι Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες εκβιάζουν για να ανατρέψουν τον Ασάντ και να διαλύσουν την χώρα 
  • “Εάν η Δύση δεν ανατρέψει το καθεστώς, τότε και οι υπόλοιποι “αντάρτες” θα γίνουν ακραίοι ισλαμιστές”
Έχουν πετάξει πλέον το προσωπείο οι “μαχητές της δημοκρατίας”.
Τζιχαντιστές και ισλαμιστές μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων αποτελούν το ήμισυ περίπου των δυνάμεων των ανταρτών που μάχονται στη Συρία, σύμφωνα με αποσπάσματα μελέτης του βρετανικού ινστιτούτου άμυνας IHS Jane’s

Σύμφωνα με την Daily Telegraph που φέρνει στο φως της δημοσιότητας τη μελέτη του Βρετανικού ινστιτούτου άμυνας IHS Jane’s, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα, υπολογίζει σε περίπου 100.000 τους αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-’Ασαντ.

Οι μαχητές αυτοί έχουν χωριστεί σε περίπου 1.000 διαφορετικές οργανώσεις από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος, πριν από δυόμισυ χρόνια.

Εμπειρογνώμονες του IHS Jane’s εκτιμούν ότι περίπου 10.000 από αυτούς είναι τζιχαντιστές που μάχονται στους κόλπους οργανώσεων οι οποίες συνδέονται με την Αλ-Κάιντα και 30.000 με 35.000 είναι ισλαμιστές, μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων.

“Η εξέγερση κυριαρχείται πλέον από οργανώσεις που έχουν τουλάχιστον μια ισλαμική άποψη για τον πόλεμο”, σύμφωνα με τον Τσαρλς Λίστερ, ο οποίος συνέταξε τη μελέτη αυτή.

“Η άποψη ότι είναι μάλλον οι κοσμικές οργανώσεις που ηγούνται της αντιπολίτευσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής”, πρόσθεσε.

“Εάν οι Δυτικοί εμφανίζονται να μην ενδιαφέρονται για την ανατροπή του ‘Ασαντ, οι μετριοπαθείς ισλαμιστές είναι πιθανό να προσχωρήσουν στο στρατόπεδο των εξτρεμιστών”, προειδοποίησε ο Λίστερ.

Η μελέτη αυτή βασίζεται σε συνομιλίες ανταρτών και σε εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών.

Πληροφορίες από το News247


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]