Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα πραγματικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και οι ατιμώρητοι χορηγοί τους


Ποιοι χορηγούν και στηρίζουν τα πραγματικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σήμερα;

Πολλά έχουν γραφεί -και ακόμη περισσότερα έχουν λεχθεί- για τις σχέσεις της Τουρκίας του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν, με την ισλαμική τρομοκρατία και ιδιαίτερα με τις ακραίες ομάδες εγκληματιών της Αλ-Κάιντα.

Όμως, είναι διαφορετικό το να κατηγορείς με ενδείξεις, μαρτυρίες ή και αποχρώσες ενδείξεις, από το να εμφανίζεται επίσημο κρατικό έγγραφο μέσα από το οποίο εμφανίζεται η πολύ ισχυρή σχέση μεταξύ ενός κράτους και τρομοκρατικών ομάδων.

Αυτό ακριβώς συνέβη, αφού επίσημο τουρκικό κρατικό έγγραφο αποδεικνύει πως η Τουρκία έχει την επιμελητεία της στήριξης και φροντίδας της πλέον εγκληματικής οργάνωσης της Αλ-Κάιντα που δρα στη Συρία, τα μέλη της οποίας σκοτώνουν ανηλεώς και με φρικιαστικές μεθόδους αθώους πολίτες –με ιδιαίτερη έμφαση τους Χριστιανούς- και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να βρίσκονται στο στόχαστρο όλων των οργανισμών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ θα έπρεπε προ πολλού να έχουν εκδώσει σκληρά μέτρα αντιμετώπισης αυτών των δολοφόνων αλλά και όσων τους παρέχουν στήριξη (καθ’ οιοδήποτε τρόπο).

Σύμφωνα, λοιπόν, με έγγραφο που δημοσίευσε η Lekolin.org, aποδείχτηκε η στήριξη της Τουρκίας προς την οργάνωση Ελ-Νούσρα. Σε έγγραφο που φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Γκιουλέρ αναφέρεται: 
“Στην βάση των περιφερειακών μας συμφερόντων βρίσκεται η δέουσα στήριξη προς τους μαχητές του Ελ-Νούσρα ενάντια στο PYD, και η στέγαση τους στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες”.
Το δημοσιευμένο έγγραφο φέρεται να έχει την υπογραφή του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών και στάλθηκε στην τουρκική νομαρχία του Χατάι.
Στις εγκυκλίους υπ. αρ. 21714546-47201 (81340) 224-5825/42438 και με σειρά 2013/12, αναφέρεται πως...
«Εγκρίθηκε η κατάλυση των μαχητών σε χώρους υποδοχής του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων όπως και σε άλλους δημόσιους ξενώνες που θα καθοριστούν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μας».
Σε έγγραφο με ημερομηνία 15/3/2013 και τον χαρακτηρισμό απόρρητο, αναφέρεται:
¨Σχετικά με τον υπό τον έλεγχο της ΜΙΤ ερχομό των μαχητών του Ελ Νούσρα (κατά βάση Τσετσένων και Τυνήσιων) που τους βάζουν να πολεμάν κατά του PYD που είναι προέκταση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΠΚΚ, και σχετικά με την στήριξη που παρέχεται στο πέρασμα τους, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η μυστικότητα».
ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛ-ΝΟΥΣΡΑ

Από την πρώτη μέρα που άρχισαν οι επιθέσεις στην εξέγερση της Ρoζάβα, είχαν εμφανιστεί στην κοινή γνώμη πληροφορίες σχετικά με το ότι η Τουρκία έβαζε τις συνδεόμενες με την Αλ-Κάιντα ένοπλες ομάδες του Ελ Νούσρα και του ΟSO να πολεμάνε κατά των Κούρδων. Και παρά το ότι ήταν γνωστή η στήριξη της Τουρκίας σχετικά με την οργάνωση των επιθέσεων, την διαχείριση και την παροχή στήριξης στις μεταφορές, το τουρκικό κράτος και το ΑΚΡ κάθε φορά αρνούνταν αυτή την πραγματικότητα.

Στο έγγραφο που φέρεται να έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στην νομαρχία του Χατάι με την υπογραφή του υπουργού Μουαμέρ Γκιουλέρ, και την διαβάθμιση "απόρρητο", παρουσιάζονται οι στρατηγικές σχέσεις Τουρκίας με την Ελ Νούσρα. Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται πως την συνδεόμενη με την Αλ-Κάιντα Ελ-Νούσρα, την βάζουν να πολεμά κατά του PYD και για αυτό τον λόγο, δίνεται η εντολή να της παρασχεθεί κάθε στήριξη.

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΟΜΑΔΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ 

Σύμφωνα με δημοσίευση του Κουρδικού Πρακτορείου Ειδήσεων Φιράτ, ανακοινώθηκε πως ο Στρατιωτικός Διοικητής της οργάνωσης IŞİD (Ισλαμικό Κράτος Ιρακ-Δαμασκού) Ομέρ Σισανί σκοτώθηκε σε ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή του Αφρίν στο Δυτικό Κουρδιστάν.
Σε συγκρούσεις των τελευταίων τριών ημερών στην περιοχή Ατμά κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σκοτώθηκαν πάνω από 60 μέλη του IŞİD. Το ΥΡG έχει στα χέρια του πολλά πτώματα μελών του IŞİD. Μεταξύ αυτών βρίσκονται τα πτώματα του στρατιωτικού διοικητή της οργάνωσης IŞİD Ομέρ Σισανί, του διοικητή Αμπντουλκερίμ Ελ Ιμαρατί και του μεσανατολικής προέλευσης Εμπού Μαάζ.
Υπήρχαν πληροφορίες που έφεραν τη συγκεκριμένη ομάδα ισλαμιστών φονταμενταλιστών να μπαινοβγαίνει στην Τουρκία, όπου και ανεφοδιαζόταν.

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Το ερώτημα που προκύπτει μετά από αυτή την απόδειξη πως η Τουρκία υποθάλπει διεθνείς τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα, θα πρέπει να απαντηθεί τόσο από τον ΟΗΕ όσο και τις ΗΠΑ. Φυσιολογικά, θα πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα κατά της Τουρκίας, να υπάρξει επίσημη επίπληξη προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και να εφαρμοσθούν ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις στην Άγκυρα που παραβιάζει ως κράτος τον διεθνή νόμο κατά της τρομοκρατίας. Μάλιστα, ο Λευκός Οίκος θα πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα και να φανεί συνεπής, αφού έχει ταχθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο κατά της τρομοκρατίας και έχει ανακοινώσει πως θα υπάρξουν αυστηρότατες κυρώσεις σε οποιονδήποτε υποθάλπει ή συνεργάζεται με τρομοκράτες. Θα τολμήσει, άραγε, ο ειρηνοποιός Μπαράκ Ομπάμα να επιδείξει την αμερικανική ισχύ κατά του τούρκου πρωθυπουργού ή θα ξεχάσει τις αμερικανικές θέσεις κατά της τρομοκρατίας; Στην περίπτωση που υπάρξει "αδράνεια" από τις ΗΠΑ, τότε θα σταλεί ένα μήνυμα περίεργης διαχείρισης του διεθνούς αντιτρομοκρατικού νόμου και διαφορετικής εφαρμογής του και αντιμετώπισης όσων τον παραβιάζουν, μέσω μίας πολιτικής δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Φυσικά και η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει και να αυστηροποιήσει στον μέγιστο βαθμό τους κανόνες εισόδου από την Τουρκία, ενώ για ευνόητους λόγους θα πρέπει να αυξηθεί κατακόρυφα ο βαθμός επιτήρησης της ελληνοτουρκικής μεθορίου.
Το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά τις σχέσεις της Τουρκίας με την ισλαμιστική τρομοκρατία (στην απεχθέστερη μορφή της) και τις σοβαρές πιθανότητες μετακίνησης στην Ελλάδα μελών της Ελ-Νούσρα που ανήκει Αλ Κάιντα. Και η ελαχιστοποίηση μίας τέτοιας πιθανότητας αποτελεί υποχρέωση της σημερινής κυβέρνησης της Ελλάδας.


Πληροφορίες από "Τουρκικά Νέα"


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι αθώοι σφαγμένοι της Συρίας με χορηγία του νεοσουλτάνου είναι οι νεομάρτυρες του σήμερα. Μπράβο, Κωνσταντίνε, για άλλη μια ανάλυση - πρότυπο δημοσιογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]