Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ελιά έθρεψε για αιώνες τον Έλληνα, μέχρι που ήρθε η τρόικα...


  • Νέοι φόροι 2,3 δισ. στα ακίνητα, στα ελαιόδεντρα και άλλοι παράλογοι συντελεστές
  • Καιρός να ετοιμαστούμε για όσα προείδαν Πατροκοσμάς και Αγιορείτες;
Κάθε αλλαγή που υποτίθεται γίνεται προς το καλύτερο για τον πολίτη και λιγότερο δυσμενές, στην πράξη καταλήγει σε νέα βαρύτερα δεσμά.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η συγκέντρωση σε ενιαίο φόρο όλων των φόρων και του Ειδικού τέλους που έχουν σχέση με τα ακίνητα, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που έχουν γίνει στις συνεδριάσεις της Επιτροπής που έχει συσταθεί και στην οποία προεδρεύει ο εκ των έμπιστων συμβούλων του υπουργού Οικονομικών, καθηγητής κ. Νίκος Καραβίτης.

Και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ενώ μέχρι σήμερα το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ανέρχεται γύρω στα 2,2 δις ευρώ, τώρα με την... αναμόρφωση που σχεδιάζεται με την ενοποίηση όλων των φόρων που έχουν... θύμα τα ακίνητα, στόχος είναι η είσπραξη γύρω στα 4,5 δισ. ευρώ (!), δηλαδή διπλάσια από το ποσό που μέχρι σήμερα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και από εδώ και πέρα και αγροτεμαχίων ακόμη και αν βρίσκονται στο... πουθενά!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που έχει το «ΠΑΡΟΝ» φθάνει μέχρι σατανικότητας η επινόηση συντελεστών προκειμένου να ανεβάσουν τον συνολικό φόρο που θα επιβαρύνει το ακίνητο.

Πέραν από το αν το ακίνητο είναι εντός ή εκτός σχεδίου και της έκτασης του, καθιερώνονται μεταξύ των άλλων:


• συντελεστής για τις ελιές που υπάρχουν μέσα στο κτήμα, 
• συντελεστής της απόστασης από την θάλασσα μέχρι το ακίνητο, 
• συντελεστής αν είναι πάνω σε Εθνική οδό και σε τι απόσταση ή αν είναι σε κοινοτική οδό και 
• συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής θα είναι άλλος για την οικοδομή - σπίτι και άλλος για τον ακάλυπτο χώρο (κήπο κ.λπ.).

Φόρος σε όλα τα αγροτεμάχια!

Πέραν των παραπάνω συντελεστών, δεν θα μείνει κανένα αγροτεμάχιο που δεν θα πληρώνει φόρο, σε πρώτη φάση μικρό στην συνέχεια όμως όπως... παραδοσιακά κάνει το ελληνικό κράτος, θα πάρουν οι φόροι τα… πάνω τους. Το θέμα βέβαια είναι αν ο καθένας που έχει θα τα δηλώσει, με τέτοια όμως μόνιμη φοροεπιδρομή που σχεδιάζεται δύσκολα θα στέρξουν όλοι να τα δηλώσουν.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πόρισμα με τις οριστικές προτάσεις για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΦΑ). Έχουν καταγραφεί όμως οι κύριες προτάσεις που προέκυψαν από τις συζητήσεις στις συνεδριάσεις της Επιτροπής σε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα, το οποίο έχει δοθεί στους εκπροσώπους των δυο κυβερνητικών κομμάτων, ώστε να διαμορφωθεί σε ένα τελικό νομοσχέδιο, το οποίο μετά την τελική επεξεργασία θα πάρει τον δρόμο για την Βουλή.

Πηγή: Το Παρόν

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αναμφίβολο αυτό το "μέχρι σατανικότητας". Δεν θα διστάσουν να φορολογήσουν και τα παράθυρα όπως προφήτευσε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Αλλά θα προφτάσουν να τα μαζέψουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]