Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κόβουν τη χρηματοδότηση "φωτογραφίζοντας" τη Χρυσή Αυγή

Του Παναγιώτη Στάθη

Με μια νομοθετική ρύθμιση που φωτογραφίζει τη Χρυσή Αυγή, αφού όπως φαίνεται, είναι θέμα χρόνου η άσκηση ποινικών διώξεων για το αδίκημα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος», η κυβέρνηση κάνει το επόμενο βήμα που είναι η κοπή της ροής του δημοσίου χρήματος.

Την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία από την εισαγγελική έρευνα «δένουν» πλέον βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι απειλούνται ακόμη και με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, η κυβέρνηση φέρνει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή κόβοντας τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης για το κόμμα, με την άσκηση των ενδεχόμενων ποινικών διώξεων.

Το θέμα αυτό, συζητήθηκε το απόγευμα σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη.

Η ρύθμιση αφορά «την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή Βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις» στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης για την απόλυτη προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι αποφασίστηκε να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση, σε δύο ημέρες, δηλ. την ερχόμενη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Κεφάλαιο  
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]