Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα "ίχνη" των χημικών μέσω μισθοφόρων οδηγούν στις ΗΠΑ

Ποιός χρησιμοποίησε τα χημικά στη Συρία; Μία ενοχλητική διαπίστωση...

Πρώην αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας που δουλεύει εργολαβικά για την αμερικανική κυβέρνηση έριξε τα χημικά στην Συρία για να δημιουργηθεί το άλλοθι για επίθεση από αέρος, αφού ο στρατός του Άσαντ θερίζει τους εργολάβους της Saudέμμισθης εισαγώμενης “αντιπολίτευσης”.

Του ALFATAU
clarissa.it (μεταφρασμένο)
Την ώρα που αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα αναζητεί την θετική ψήφο του Κονγκρέσου για να δικαιολογήσει ενώπιον των συμπολιτών του και της διεθνούς κοινής γνώμης την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας, αποκαλύπτεται η είδηση, που αν επιβεβαιωθεί θα ανοίξει άλλα σενάρια για το ποιος χρησιμοποίησε τα χημικά στις 21 Αυγούστου στην Συρία.

Όλα ξεκινούν από μια σειρά από μέιλ που ένας χάκρερ υπέκλεψε και τα δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την μόδα που λάνσαραν τα Wikileaks. Πρόκειται για μέιλ μεταξύ ενός άρτι παραιτηθέντος από τον στρατό αξιωματικού, του συνταγματάρχου Anthony J. MacDonald και ενός υπαλλήλου του υπουργείου εθνικής αμύνης των ΗΠΑ.

Τις ακριβώς επόμενες ώρες μετά το τραγικό γεγονός στην Συρία που κόστισε την ζωή αθώων πολιτών, στις 22 Αυγούστου, ο υπάλληλος του υπουργείου εθνικής αμύνης των ΗΠΑ, Eugene Furst, συγχαίρει τον συνταγματάρχη «για την πρόσφατη επιτυχία του» επισυνάπτοντας τον άρθρο της Washington Post της 21ης Αυγούστου που δίνει την είδηση για το τρομερό επεισόδιο που κινδυνεύει να προκαλέσει άλλον έναν πόλεμο στην Μέση Ανατολή.

Μια άλλη ανταλλαγή μέιλ που υποκλέπτεται προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ταραχή. Είναι το μέιλ ανάμεσα στην σύζυγο, Τζένιφερ, του ανωτέρω πρώην αξιωματικού και στην φίλη της Μαίρη Σαπίρο.
Στην ανησυχία που εκφράζει η φίλη για αυτό που συνέβη στην Συρία η κυρία Μακ Ντόναλντ της απαντά:
«Γεια σου Μαίρη
Το είδα και τρόμαξα πολύ κι εγώ αλλά ο Τόνυ με διαβεβαίωσε. Μου είπε ότι τα παιδιά δεν χτυπήθηκαν, κι ότι όλο στήθηκε για τις κάμερες. Οπότε μην ανησυχείς καλή μου».

Ο συνταγματάρχης Μακ Ντόναλντ είναι ένας αξιωματικός με μακρά επιχειρησιακή εμπειρία, στον τομέα της συλλογής πληροφοριών για στρατιωτικούς σκοπούς. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τα αποσπάσματα του στρατιωτικού βιογραφικού του που δημοσιοποιήθηκαν από στο ίντερνετ. Έχει επιχειρήσει, μεταξύ άλλων στο Ιράκ στην κλασσική κατασκοπεία, συλλέγοντας πληροφορίες από τους φυλακισμένους του Αμπού Γκράιμπ, έχει σχετιστεί με ξένες υπηρεσίες και έχει –πάντα στον τομέα της κατασκοπείας- υπηρετήσει ως υπαρχηγός ταξιαρχίας, έχει αναλάβει την διοίκηση του 5ου σώματος του αμερικανικού στρατού, ήταν επιχειρησιακός και κατά την διάρκεια του πολέμου εναντίον του Σαντάμ Χουσεϊν το 2003 και στην διαδοχική κατάληψη της χώρας, όπως επίσης και στο Αφγανιστάν από το 2012 ως τον Ιούνιο του 2013.

Μερικές εβδομάδες μετά την επιστροφή του, τον περασμένο Ιούλιο ο Μακ Ντόναλντα παραιτήθηκε από τον αμερικανικό στρατό για να προσληφθεί μέσα σε λίγα 24ωρα ως εκπαιδευτής από μια εταιρεία εργολάβων, ονόματι TECH WISE.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1994 από τον Shawnee Huckstep, στρατολόγησε τον Μακ Ντόναλντ με αρμοδιότητες συμβούλου εκπαιδεύσεως, ειδικευμένου φυσικά στον τομέα της κατασκοπείας, στο πλαίσιο ενός προγράμματος εκπαίδευσης για έναν «στρατιωτικό πελάτη» εγκατεστημένο στη περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το πρόγραμμα αυτό έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο πλαίσιο της πολιτικής της στην Μέση Ανατολή. Πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για την εκπαίδευση που οι ΗΠΑ παρέχουν στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, μια στρατιωτική δομή σαν μίνι ΝΑΤΟ που ενώνει τα πιο αυταρχικά αραβικά σουνιτικά καθεστώτα της περιοχής, τα οποία οι ΗΠΑ εξοπλίζουν με καθαρό αντιϊρανικό σκοπό.
Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Tech Wise ως ο βασικός πελάτης της εταιρείας.

Όλο αυτό είναι ένα υπόβαθρο πάνω στο οποίο αξίζει να εμβαθύνει κανείς. Στο μέιλ του Eugene Furst προς τον Mc Donald υπάρχει μια αναφορά που δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί κατασκευασμένη.

Ο υπάλληλος γράφει:
«Πρέπει να ασχοληθούμε και με το θέατρο και τις ανάγκες του και με την οργάνωση που είναι κάτοχος του συμβολαίου, για να εγγυηθούμε ότι οι εργολάβοι (contractors) δεν θα είναι ούτε πολύ λίγοι ούτε πάρα πολλοί»

Μετά ακολουθούν κάποιες συνθηματικές πληροφορίες
“CITP – Rock Island Contract
CIAT – DIA Contract”.

Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε για τι πράγμα μιλάνε αυτοί οι δύο, προκειμένου να αντιληφθούμε για ποιον λόγο έρχονται τα «συγχαρητήρια» για την αδιευκρίνιστη «επιτυχία» του Μακ Ντόναλντ στις 21 Αυγούστου στην Συρία.

Όπως είναι ήδη γνωστό οι ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιούν αναδόχους έργων (contractors) δηλαδή ιδιωτικές εταιρείες με τις οποίες συνάπτουν συμβόλαια, προκειμένου αυτές να παράσχουν μια γκάμα στρατιωτικών δράσεων που μπορεί να ξεκινήσουν από την παροχή υπηρεσιών επιμελητείας και ανεφοδιασμού του στρατεύματος μέχρι μισθοφόρους στρατιώτες. Η χρήση είναι τόσο εκτεταμένη ώστε ο συγκεκριμένος τομέας έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό μια επικερδέστατη επιχείρηση για μια σειρά εταιρειών που συνήθως ιδρύονται από πρώην μέλη του αμερικανικού στρατού, και που στρατολογούν προσωπικό είτε αμερικανικής είτε ξένης υπηκοότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα τον Απρίλιο του 2013 μόνο από την U.S. Centcom, την αμερικανική επιχειρησιακή διοίκηση που είναι υπεύθυνη για το θέατρο των επιχειρήσεων στην Μέση Ανατολή απασχολούνται περισσότεροι από 133.000 ανάδοχοι έργων, εκ των οποίων άνω των 107.000 στο Αφγανιστάν, 7.900 στο Ιράκ και περισσότεροι από 17.000 σε «άλλες περιοχές» που δεν διευκρινίζονται: επί του συνόλου οι 42.000 είναι αμερικανοί υπήκοοι.

Έχοντας κάνει αυτήν την εισαγωγή γίνονται κατανοητές οι αναφορές για το Rock Island και DIA.
Το Rock Island Contract είναι η υπηρεσία του στρατού που ασχολείται με τις αναθέσεις συμβολαίων, (Army Contracting Command του Rock Island, ACC-RI), η οποία, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, απασχολεί 550 υπαλλήλους που διαχειρίζονται περισσότερα των 80 δις σε συμβόλαια για την άμυνα των ΗΠΑ, ποσό που αντιστοιχεί στο 11% των ετήσιων εργασιών του αμερικανικού στρατού.
Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων οι οποίες ανατίθενται στους μισθοφόρους της αμερικανικής κυβέρνησης. βρίσκουμε: “Enterprise Contracting (Ammunition, Chemical Demilitarization, Installations, and Information Technology); Field Support Contracting (Logistics Civil Augmentation Program (LOGCAP), Army Prepositioned Stocks (APS), Global Reachback Contracting, the Enhanced Army Global Logistics Enterprise Program (EAGLE), and Sustainment) and Contract Operations (Business Operations, Contracting Support, and Contract Pricing)”.

Το CITP είναι το ακρώνυμο του Counter Insurgency Targeting Programme: (Πρόγραμμα κατά των εξεγέρσεων) πρόκειται για μια από τις θεμελιώδη στοιχεία που συνθέτουν τα αντιεπαναστατικά προγράμματα, όπως αποκαλούνται εδώ και χρόνια οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ και των λοιπών διεθνών δυνάμεων, στο Αφγανιστάν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ανταρτοπόλεμο των ατάκτων ισλαμιστικών ομάδων που στην δύση είναι γνωστές με το γενικό όνομα «Ταλιμπαν».

Μία άλλη εταιρεία εργολάβων εξηγεί τι κάνουν οι ειδικοί της CITP:
Οι αναλυτές CITP διενεργούν έρευνες και αναλύσεις, συλλέγουν, αξιολογούν και αφομοιώνουν κάθε πηγή πληροφορειών, επικεντρώνοντας την προσοχή σε περιοχές που αποτελούν εθνική προτεραιότητα και σε θέατρα αμερικανικών επιχειρήσεων: ανάλυση και ταυτοποίηση των δικτύων της αντεπανάστασης, ταυτοποίηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, και επιθέσεις σε δίκτυα (Attack the Network, AtN)”. Τέλος το ακρώνυμο, CIAT, είναι “Counter Insurgency/IED Analytical Team”, μια άλλη μονάδα των ίδιων δραστηριοτήτων κατά των εξεγέρσεων με με τις οποίες ασχολείται κατόπιν συμβολαίου η Υπηρεσία Στρατιωτικής Κατασκοπείας των ΗΠΑ Defense Intelligence Agency (DIA).

Φαίνεται λοιπόν ότι ο υπάλληλος του υπουργείο Αμύνης συζητά με τον ταγματάρχη MacDonald για την περίπτωση των εργολάβων που ανήκουν στην διεύθυνση του US CentCom για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες που αφορούν την κατασκοπεία στο πλαίσιο την επιχειρήσεων κατά των εξεγέρσεων: Και οι δύο περιπτώσεις ταιριάζουν με το βιογραφικό του ταγματάρχη MacDonald, ο οποίος ειδικεύεται στην στρατιωτική κατασκοπεία της περιοχής της Μ. Ανατολής εδώ και αρκετά χρόνια.

Αυτό που μένει να διευκρινίσουμε είναι αν μεταξύ των επιχειρήσεων που εκτυλίσσονται στην Μέση Ανατολή από τους ειδικούς των εταιρειών που δρουν για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι και επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης χωρών που θεωρούνται εχθρικές, όπως η Συρία.
Μια υπόθεση που μοιάζει να επιβεβαιώνεται με τον δραματικότερο τρόπο αν αυτά τα μέιλ αποδειχθούν αυθεντικά.
Η ασυνήθιστη σκληρότητα με την οποία η ρωσική κυβέρνηση στιγμάτισε τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ John Kerry «Ψεύδεται γνωρίζονται ότι λέει ψέματα» θα έπρεπε να είχαν προβληματίσει τις κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και την ιταλική –και την ελληνική- που τόσο δουλοπρεπώς υπέγραψαν την υποστήριξη προς τις ΗΠΑ εναντίον της χρήσης των χημικών όπλων από πλευράς του συριακού καθεστώτος.

Για άλλη μια φορά, όπως και στην περίπτωση των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και την επίθεση εναντίον του Ιράκ που επακολούθησε, έχουμε την υποψία ότι η «αλήθεια» που παρουσιάζεται στην διεθνή κοινή γνώμη από α ΜΜΕ είναι σκηνοθετημένη και χειραγωγημένη. Το να βασιστεί πάνω σ’ αυτό το ψέμα για ακόμα μια φορά η χρήση βίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, εναντίον της Συρίας που είναι ένα κράτος πολυθρησκευτικό και πολυεθνικό θα ήταν ένα λάθος τεραστίων διαστάσεων.

Σχόλιο: Δεν προκειται περί λάθους, αλλά περί εγκληματικής ενέργειας για την οποία πρέπει να κινηθεί νομική διαδικασία εναντίον του Ομπάμα της κυβέρνησής του και των αναδόχων των εγκληματικών πράξεων για δολοφονίες πολιτών σε άλλη χώρα, για καταπάτηση ξένης χώρας, για τέλεση εγκληματικώνπράξεων σε ξένη χώρα, για παρέμβαση στα εσωτερικά ξένης χώρας, για εξαπάτηση των πολιτών της χώρας του και για ο Θεός ξερει, πόσα άλλα κακουργήσματα στοιχειοθετούνται εναντίον του.



-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]