Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήνυμα της Γερμανικής Αριστεράς: "Διαγράψτε την ιστορία"

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να περίμενε συμμάχους στα όσα προτάσσει ως λύση, όμως η αριστερά της Γερμανίας του στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα αρνούμενη να πληρώσει η Γερμανία τα όσα χρωστάει στην Ελλάδα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Αφιερωμένο στους κρετίνους που περίμεναν πότε θα πέσει η Μέρκελ για να “αλλάξουν οι Ευρωπαϊκές πολιτικές”.

Είναι οι ίδιοι που ξέχασαν ποιοί βομβάρδισαν την Σερβία.
Είναι οι ίδιοι που ξέχασαν ποιοί κυβερνούσαν την Γερμανία όταν λήστευε την Ελλάδα παρέα με τον Σημίτη.
Είναι οι ίδιοι που προσπαθούσαν να δώσουν πολιτική χροιά σε γενοκτονίες, λες και οι γενοκτόνοι έπεφταν ένα πρωί από το διάστημα.

Την ώρα που εμείς τσακωνόμαστε με εμπριμέ σημαιάκια και περιμένουμε “σωτήρες” τύπου Ολάντ, οι ίδιο που έσφαζαν το ,22, το ,41 και πάντα, συνεχίζουν να σφάζουν “Εθνικά” φορώντας πολιτικές προβιές παραλλαγής”. 

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!

Έμμεση αλλά σαφέστατα αρνητική ήταν η απάντηση του επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την αποπληρωμή του κατοχικού αναγκαστικού δανείου από τη Γερμανία.

«Κοιτάζουμε από κοινού προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω», δήλωσε ο Ρίξινγκερ στη Handelsblatt-online (το site της μεγαλύτερης οικονομικής εφημερίδας της Γερμανίας), επισημαίνοντας ότι χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική διάσωσης στην Ευρώπη.

Αυτό όμως δεν είναι θέμα μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων αλλά μεταξύ φτωχών και πλουσίων».

Το μήνυμα, λοιπόν, εστάλη. Οι πολιτικοί της Ελλάδας (και δη της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ) οφείλουν να το αφομοιώσουν και να αντιτάξουν (εάν μπορούν ή θέλουν) την ό,ποια πρόταση - μήνυμα προς την Γερμανία. Κάποτε, οι πρόγονοί μας είπαν ένα τεράστιο ΟΧΙ, που πλήρωσαν με αίμα και κέρδισαν τον σεβασμό ολόκληρου του πλανήτη. Οι σημερινοί πολιτικοί τσαρλατάνοι, παίζοντας με τις λέξεις επιθυμούν να μεταχειριστούν εκείνο το αίμα των αγνών πατριωτών, για να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια στην πολιτική σκακιέρα που οδηγεί στην εξουσία. Η Ελληνική γλώσσα διαθέτει πλήθος λέξεων, μεστών εννοιών και μηνυμάτων. Όμως, ένα "ΟΧΙ", ένα "τέρμα", ένα "εμείς αποφασίζουμε για εμάς" (και τόσα άλλα) δεν έχουν λεφθεί από τους ελληνόφωνους ελληνοκτόνους που προποιούνται πως κυβερνούν ή θέλουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα. 

Προ ημερών στον γερμανικό τύπο δημοσιεύθηκε μία φράση: "Δεν μπορεί να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, γιατί διαθέτει τεράστια ενέργεια"... Ίσως κάποιοι θα έπρεπε να σκεφτούν τις εναλλακτικές λύσεις που δίνει αυτή ακριβώς η πρόταση...

Για να τα σκεφτούν, όμως, θα πρέπει -επιπλέον- να το επιθυμούν... Και δεν διαφαίνεται να υπάρχει διάθεση για σκέψη, πόσο δε μάλλον για... πράξη.

Πηγή: Ολυμπία 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]