Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη Συρία σχεδιάζουν να μεταβούν μέλη της ρωσικής Βουλής


Την αποστολή ρωσικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Συρία σχεδιάζει η ρωσική Κάτω Βουλή (Δούμα), ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της Σεργκέι Ναρίσκιν

"Προετοιμάζουμε την αποστολή μιας ομάδας βουλευτών της Κρατικής Δούμας στη Δαμασκό με σκοπό να συναντηθούν με τους Σύρους ομολόγους τους», δήλωσε ο κ. Ναρούσκιν κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικού φόρουμ με θέμα τις εξελίξεις στη Συρία. 

Ωστόσο, ο κ Ναρούσκιν δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι, ούτε ανακοίνωσε κάτι περισσότερο σχετικά με το πρόγραμμα της αποστολής.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, η Κρατική Δούμα της Ρωσίας ενέκρινε μη δεσμευτικό έγγραφο προειδοποίησης σχετικά με τη στρατιωτική επίθεση που σχεδίαζε η Ουάσιγκτον κατά της Συρίας, με το οποίο καλούσαν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της να μην προβούν σε στρατιωτική επέμβαση καθώς κάτι τέτοιο «θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή».

Νωρίτερα, μέσα στο μήνα, ομάδα βουλευτών της Δούμας είχε προγραμματίσει να μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, προκειμένου να συζητήσουν για τη Συρία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι Aμερικανοί βουλευτές απέρριψαν την ιδέα αυτή

Στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά από μαραθώνιο διπλωματικών διαπραγματεύσεων, Ρωσία και ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία, για να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας και να καταστραφεί μέσα στο 2014. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου βρίσκονται ακόμη υπό διαπραγμάτευση.


Πηγή: RIA Novosti 

Διαβάστε επίσης:

Boris Dolgov: Η Συριακή Κρίση εισέρχεται σε νέα φάση

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για τους δικούς μας, αγαπημένος προορισμός παραμένει η Ν. Υόρκη, για ψώνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]