Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καμμένος: Κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα


«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε την επίθεση των νεοναζιστών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα», αναφέρει το κόμμα σε δελτίο Τύπου αναφορικά με τα επεισόδια στο Πέραμα.

Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες «είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επενδύουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

Ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα για την επίθεση στο Πέραμα

Τρία άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ότι συμμετείχαν στην χθεσινή επίθεση στο Πέραμα εναντίον ομάδας μελών του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εννέα ατόμων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα το απόγευμα στην περιοχή έγιναν 24 προσαγωγές. Τα τρία άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί αναζητούνται από την κρατική ασφάλεια, προκειμένου να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου που λήγει αύριο το μεσημέρι.

Συνεργείο του ΚΚΕ που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση στο Πέραμα κατήγγειλε ότι δέχθηκε χθες στις 23.55 επίθεση από ομάδα περίπου 50 Χρυσαυγιτών. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα 50 ατόμων επιτέθηκε με λοστούς και καδρόνια σε περίπου 30 άτομα που έκαναν αφισοκόλληση στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα. Tα 9 από αυτά κατέληξαν στο νοσοκομείο.



Φωτογραφίες του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρη Πουλικόγιαννη, λίγη ώρα μετά την επίθεση που καταγγέλλουν πως δέχτηκαν στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα, από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, στο Πέραμα, δημοσίευσε ο 902.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται ο κ. Πουλικογιάννης αιμόφυρτος, να πιέζει με πετσέτα το κεφάλι του ώστε να σταματήσει η αιμορραγία από το χτύπημα που δέχτηκε, ενώ η μπλούζα και τα χέρια του είναι γεμάτα αίματα. Στη συνέχεια φαίνεται μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.



Ο 902 δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες ενός εκ των αυτοκινήτων που χρησιμοποίησαν τα μέλη του κόμματος κατά τη διάρκεια της αφισοκόλλησης, το βράδυ της Πέμπτης, και το οποίο είναι σχεδόν κατεστραμμένο μετά τα προχθεσινά επεισόδια.

Το παρμπρίζ του οχήματος είναι σπασμένο, ενώ στη λαμαρίνα είναι εμφανείς τρύπες από μεταλλικά αιχμηρά αντικείμενα. Άλλωστε, όπως έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή ο Περισσός, οι δράστες είχαν μαζί τους ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες, γεγονός που καταδεικνύει ότι ήταν αποφασισμένοι να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, αν όχι να δολοφονήσουν.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, στην επίθεση συμμετείχαν 50 «θρασύδειλοι φασίστες χρυσαυγίτες», οι οποίοι επιτέθηκαν σε 20 στελέχη του Περισσού, με αποτέλεσμα εννέα από τους τελευταίους να καταλήξουν τραυματισμένα στο νοσοκομείο.

Επίθεση στρατιωτικού τύπου

Την επίθεση που δέχτηκε το συνεργείο του κόμματος περιγράφει ο γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης του ΚΚΕ στον Πειραιά, Βαγγέλης Μαρούπας, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης.

«Ήμουν στο Πέραμα. Ήμουν κάποια μέτρα παραπέρα. Τρέξαμε πίσω όταν τους χτύπησαν αλλά δεν μπορέσαμε να τους προλάβουμε. Τους προλάβαμε μόνο όταν έφευγαν. Αυτό έγινε στις 00.00 με 00.05», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει ότι αρκετά μέλη του κόμματος πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην περιοχή για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Ο κ. Μαρούπας αναφέρεται στη στιγμή της επίθεσης, την οποία χαρακτηρίζει ως «επίθεση στρατιωτικού τύπου».

«Στην ομάδα μας που έκανε αφισοκόλληση επιτέθηκε μια ομάδα περίπου 50 ατόμων. Είχαν ρόπαλα, τα ρόπαλα επάνω είχαν πρόκες», λέει και προσθέτει: «Κάποιοι φορούσαν διακριτικά και κάποιους τους ξέρουμε. Φορούσαν μαύρες μπλούζες που έγραφαν Χρυσή Αυγή. Κάποιοι ήταν με διακριτικά και ήταν και κάποια πρόσωπα που τους ξέρουμε. Δηλαδή, ανάμεσά τους ήταν γνωστά στελέχη της οργάνωσης στο Πέραμα, όπως ο επικεφαλής Πανταζής. Τους ξέρουμε όλους με το όνομά τους».

Μιλώντας την Παρασκευή από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε λόγο για «οργανωμένη και μαφιόζικη» επίθεση και για «φασιστικό μόρφωμα» που είναι «γέννημα-θρέμμα του συστήματος» το οποίο το χρησιμοποιεί. «Το σύστημα αξιοποιεί τέτοια ναζιστικά, φασιστικά μορφώματα ακριβώς για να εμποδίσει την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, για να δώσει ανάσα στο ίδιο το σύστημα, που δυσκολεύεται και αυτό από τις κρίσεις του» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγές: Παρασκήνιο, NewsbeastΒόρεια, Πρώτο Θέμα
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μου θυμίζουν οι προδότες το αφεντικό τους που εσκουζε σαν γύφτος οτι οι δικτατορες του Συριου καθεστώτος έριξαν τα χημικά !
    Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσουν την τιμωρία ΟΛΟΙ οι αλήτες του κυνοβουλιου απο το '74 , ειναι να φέρουν εμφύλιακες σφαγές και χάος
    Και το σύνθημα ρίχτηκε την περασμένη εβδομάδα .
    Καλή δύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]