Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χρυσή Αυγή: «Παρακράτος» και… «κίνημα Γκιουλέν» της Ελλάδας;

Ένα ενδιαφέρον άρθρο γνώμης του γνωστού αρθρογράφου επί οικονομικών κυρίως ζητημάτων, Θανάση Μαυρίδη, μας οδήγησε σε μια σειρά από σκέψεις οι οποίες αφορούν οσα έχουμε δει μέχρι στιγμής και όσα θα δούμε στη συνέχεια… «Ακολουθήστε το χρήμα», προτείνει, για να βρείτε ποιοι στηρίζουν οικονομικά τη Χρυσή Αυγή. Αντιγράφουμε από το στο «http://www.capital.gr/»:
«Στην πιάτσα λέγεται ότι γνωστοί εφοπλιστές χρηματοδοτούν το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου, ποντάροντας σε ένα… ‘ελληνοκεντρικό μέλλον.’ Οι ίδιες ‘πληροφορίες’ υποστηρίζουν ότι οι χρηματοδότες έχουν αναλάβει και τον ‘εξωραϊσμό’ της εικόνας του… Κινήματος δια μέσου του Τύπου.
Ακολούθα το χρήμα, αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια. Αν δεν θέλεις να την μάθεις, αρχίζεις και λες ασυναρτησίες. Κάθε οργάνωση, κάθε σχέδιο αυτής της μορφής απαιτεί και την χρηματοδότησή του. Η αλήθεια ίσως μας αποκαλύψει άγνωστες αυτή την στιγμή πλευρές. Αν κατανοήσουμε τα κίνητρα των χρηματοδοτών, τότε ίσως καταλάβουμε και ποιο ακριβώς είναι το σχέδιό τους».
Η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μας διαβάζοντας το άρθρο, είναι τα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ και οι άλλες δυνατότητες της υπηρεσίας για τη διεξαγωγή έρευνας, ώστε να συλλεχθούν όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.

Ταυτόχρονα όμως θυμάσαι, ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο με καταγγελίες για στέλεχος της υπηρεσίας, ενεργό συνδικαλιστή με… έφεση στις δημόσιες σχέσεις τον οποίο θέλει η σχετική φημολογία και «βύσμα» γνωστού – περιφερόμενου τελευταία – πολιτικού «αστέρα» από κοντινή στην Αττική εκλογική περιφέρεια (αλήθεια, έχει μπει ποτέ κανείς σε αυτή την υπηρεσία με «νορμάλ» διαδικασίες επιλογής;), να… «χρυσαυγίζει»! Και σιγά μην είναι ο μόνος.

Αν η Χρυσή Αυγή έχει «διεισδύσει» διαθέτοντας συμπαθούντες ακόμα και στην ΕΥΠ, τότε ίσως πρέπει να αρχίσουμε να αναλογιζόμαστε, ότι αντιμετωπίζουμε ένα φαινόμενο ανάλογο με αυτό του κινήματος του ιμάμη Φετχουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, που οι οπαδοί του έχουν κατορθώσει να αλώσουν τον κρατικό μηχανισμό σε πολλαπλά επίπεδα, αποτελώντας αφενός ζωτική απειλή για τους κεμαλικούς, εφιάλτη όμως για τον Ερντογάν που έχει περιπέσει σε δυσμένεια του… μεγάλου ιμάμη, τον οποίο υπεραγαπούν ακόμα και στενοί συνεργάτες του.

Όπου «μεγάλος ιμάμης», «κεμαλικοί», «Ερντογάν», είναι ελεύθεροι οι φίλοι αναγνώστες ας κάνουν τις δικές τους… αναγωγές για να συμπληρώσουν το παζλ. Και προφανώς στο «ισλαμιστές» να βάλουν «ορθόδοξοι» ή ακόμα και… «αρχαιοελληνιστές». Η παρατήρηση κρίνεται απαραίτητη, καθώς έχουν κατά καιρούς λάβει διάφορα «κουλά» ηλεκτρονικά μηνύματα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι διαβάζουν ορισμένοι.

Έρχεται και ο πατέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο πρώην αρχηγός του – τότε – Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος και καταθέτει αναφορά στον Άρειο Πάγο, όπου σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) αναφέρει:
«Διαπιστώνεται εγκληματική έξαρση της νεοναζιστικής και ρατσιστικής απειλής. Κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του πρωθυπουργικού γραφείου ως φορείς εκτελεστικής εξουσίας γνωρίζουν, από υπεύθυνες κρατικές εκθέσεις, την ύπαρξη, διείσδυση και δικτύωση των νεοναζιστικών ρατσιστικών μηχανισμών σε όλους τους τομείς ή τις αντίστοιχες δομές της θεσμικής συγκρότησης της χώρας, δημιουργώντας ένα παρακρατικό μόρφωμα».
Τι θέλει να πει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και το πάει «έξω-έξω»;  
Έχει συγκεκριμένα στοιχεία ή πρόκειται για εκτιμήσεις; 
Ποιοι οι συντάκτες και ποιες οι «υπεύθυνες κρατικές εκθέσεις» που επικαλείται (πρέπει να τις γνωρίζει για να ομιλεί); 
Επίσης, διευκρίνισης χρήζει και το με ποιον τρόπο οι δηλώσεις Λαζαρίδη «ουσιαστικά ανοίγουν δρόμους για να δράσουν παρακρατικοί μηχανισμοί». Εδώ υποτίθεται ότι έχει ξεκινήσει κύκλος δίωξης της Χρυσής Αυγής, με ποιο ακριβώς σκεπτικό διαπιστώνει το ακριβώς ανάποδο;

Είτε γνωρίζει κάτι και οφείλει να το πει δημοσίως, όχι να αναλίσκεται σε γενικολογίες, είτε όσα καταγράφονται αποτελούν συνωμοσιολογίες ελάχιστα χρήσιμες στις ώρες που περνά ο τόπος.

Πηγή Defence-Point

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

12 σχόλια :

  1. Αν είναι αλήθεια τα περί "χρυσαυγίζοντων" συνδικαλιστών της ΕΥΠ, τότε θα πρότεινα στους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Δένδια ότι δια να δικαιούνται να ομιλούν θα πρέπει πρώτα να καθαρισουν την "αυλή" τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή οι υπάλληλοι της ΕΥΠ που θέλω να πιστεύω είναι κάποιου επιπέδου επέλεξαν να τους εκπροσωπούν νεοναζί;

      Διαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή , αριστεροι και δεξιοι σε όλα τα μεγέθη τους και τις αποχρώσεις τους , δεν έχουν το ίδιο αφεντικό ;
    Που ειναι το παράξενο να υπάρχουν και τέτοιοι στα σώματα ασφαλείας του Εθνους ;
    Αφού όλα έχουν διαλυθεί . Ο εχθρός τα διαλύσε εκ των έσω . Σχολεία , υπηρεσίες όλα τα ελέγχουν με κάθε λογής ιδεολογίας .
    Κομμουνιστής , σκότωσε κομμουνιστή . Διότι οι αριστεροι ειναι παρά κλαδιά της κομμουνιστής λαίλαπας . Αυτή ειναι και η μάνα των συριζαιων .
    Ντυμένος όμως χρυσαυγητης . Το έκτρωμα παιδι της δεξιάς λαίλαπας .
    Ετσι κοιμηθούν τα δημοκρατικά , τρομάρα τους , πλήθη και έν τω μεταξύ οι άλλοι του συστήματος τεμαχιζουν την Πατρίδα , τούτη την στιγμή .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ´ ΑΥΤΟ;

    http://youtu.be/P4IWK28O4fo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή για να καταλάβω καλά ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για να εκκολάπτεται το "Αυγό του Φιδιού" στις πιο ευαίσθητες υπηρεσίες του Κράτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Τάγματα κρούσης" της Ν.Δ., που είχαν οργανώσει Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης, Σαμαράς, δολοφόνησαν τον Τεμπονέρα πριν από 22 χρόνια.
    Αρκετοί - ευτυχώς - έχουν μνήμη και δεν αναρωτιούνται υποκριτικά, πώς εμφανίστηκε το μόρφωμα της Χ.Α.
    Τι σπορ κι αυτό! Να πέφτεις απ' τα σύννεφα κάθε τόσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω οι άλλοι δεν ήταν οργανωμένοι... Ήταν λουλούδια... Μα για ηλίθιους μας περνάτε; Η ΟΝΝΕΔ οργανώθηκε για να αντιμετωπίσει τις ορδές του Στάλιν, του Μάο και λοιπών κόκκινων φασιστών...

      Διαγραφή
    2. Άλλο οργανώνομαι για να διεκδικήσω κι άλλο οργανώνομαι για να δολοφονήσω, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
      Κι αφού έκαναν τα ίδια, γιατί κατηγορούν τη Χ.Α. τώρα;

      Διαγραφή
    3. Μα φίλε μου δεν διαφωνούμε... Άρα ο Λαζαρίδης έχει απόλυτο δίκιο όταν μιλάει για τα δύο άκρα και για τα εντός ή εκτός συνταγματικού τόξου κόμματα...

      Διαγραφή
    4. Ο Λαζαριδης σας. Είπε κάτι για το φασιστικό νδπασοκ και άλλων ρύπων που υπηρέτη τίποτα ;
      Το Σύνταγμα αφού το έκαναν κωλοχαρτο , τώρα το παίρνουν απο τον βόθρο που το πέταξαν και το κάνουν σημαία . Και οι ανεγκέφαλοι αναλύουν.....και ρωτούν ....και δήθεν κάτι λένε .
      Είστε τόσο πολύ βουτηγμενοι όλοι σας μέσα στην πλύση εγκεφάλου που σας κάνουν πάνω απο 30 χρόνια που νομίζεται οτι αυτά που λέτε ειναι και δικές σκέψεις .
      Είμαστε υπό κατοχή και οι κοινοβουλευτικοι πίθηκοι και παπαγαλάκια άνοιξαν την κυρία πύλη .
      Και ακόμη σας δουλεύουν .
      Είμαστε λοιπόν άξιοι των δεινών που ετοίμασαν οι αντιπρόσωποι σας του συνταγματικού τσίρκου .

      Διαγραφή
  7. Ο πόλεμος γίνεται πρωτίστως για να ειναι υπό διώχμο τα Εθνικά μας σύμβολα και ιδέες .
    Δεύτερον , αλλά εξ ίσου καταστροφικό μας οδήγησαν σε πολιτειακή ανωμαλία και τις συνέπειες τις βλέπουν όσοι δεν ¨ ενημερώνονται απο το διαβολοκουτι .
    Τρίτον τούτη την στιγμή μοιράζουν τα κομμάτια της Πατριδος .
    Και η Εθνοκτονια συνεχίζεται .....
    Εσείς όλοι περί τίνος τυρβαζετε ; Δεν γνωρίζεται οτι δεξιοι και αριστεροι ειναι ένα και το αυτό ;
    Οτι αποστολή τους ειναι να διαλύσουν τα Εθνοι ;
    Νομίζεται οτι ζείτε σε συντεταγμένη πολιτεία και μιλάτε για δικαιοσύνη και αστυνομία και ....και ....
    Γρηγορειτε διότι ο Πούτιν απλά καθυστέρησε το μακελειό .
    Γρηγορειτε διότι μόλις μας έβαλαν στο φούρνο......Οσοι προλαβενεται γυρίσετε πίσω .
    Η Μετάνοια μόνο θα μας λύτρωση και θα μας βγάλει τον μαρτυρικό Σταύρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]