Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατέρρευσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας στις δημοτικές εκλογές

Ισχυρό χτύπημα - μήνυμα των πορτογάλων προς την μνημονιακή κυβέρνηση Κοέλιο

Πανωλεθρία υπέστη το συντηρητικό κυβερνητικό κόμμα της Πορτογαλίας στις δημοτικές εκλογές, πληρώνοντας το τίμημα της πολιτικής των μνημονίων.


Οι Πορτογάλοι επιβεβαίωσαν τη θεωρία της «τιμωρητικής» ψήφου της κυβέρνησης στις δημοτικές εκλογές, συντρίβοντας τα ποσοστά του συντηρητικού κόμματος.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, αναγνώρισε μάλιστα τη βαριά ήττα του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές, αργά χθες το βράδυ.

Το κεντροδεξιό PSD του Κοέλιο υπέστη πανωλεθρία στις δημοτικές εκλογές, που διεξήχθησαν στη χώρα και οι οποίες ανέδειξαν θριαμβευτές τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλιστές.

«Στόχος μας ήταν να παραμείνει η πλειοψηφία του αριθμού των δήμων στην κυριαρχία μας, αλλά αυτό δεν θα συμβεί», είπε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας στο μήνυμά του, συγχαίροντας το Σοσιαλιστικό κόμμα για τη «μεγάλη νίκη του» σε εθνικό επίπεδο.

«Ως πρωθυπουργός», είπε ο Κοέλιο, «θα συνεχίσω την μέχρι σήμερα πορεία, η οποία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της ανάπτυξης για την Πορτογαλία».Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι το κόμμα του «έχει τα χειρότερα αποτελέσματά του σε δημοτικές εκλογές», γεγονός που, όπως ήταν αναμενόμενο, απέδωσε στη δημόσια αλλά «αναγκαία» πολιτική του, μιλώντας για το «τίμημα που πληρώνει το κόμμα» του.

Κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2009, το PSD, μαζί με άλλα δεξιά κόμματα, κέρδισαν τότε την πλειοψηφία των δήμων και κοινοτήτων, κατακτώντας 139 δήμους έναντι 132 για τους Σοσιαλιστές.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]