Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κρίση στη Συρία μεγαλώνει και απειλεί με γενικότερη ανάφλεξη

Η συριακή κρίση διαχέεται και κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών της είναι αποφασισμένοι να αιματοκυλίσουν τον πλανήτη, προκειμένου να κατορθώσουν την επίτευξη των στόχων τους. Μάλιστα, έχει επίσημα πλέον καταρτισθεί μία ομάδα αρκετών κρατών, πολίτες των οποίων μετέχουν φέροντες όπλα και πολεμώντας στο πλευρό των ισλαμιστών τζιχαϊστών, ενώ ο ρόλος (στην ανατροπή του Άσαντ και στην μετατροπή της Συρίας σε ισλαμικό κράτος) άλλων κρατών -όπως η Τουρκία- δεν είναι πλέον ούτε καν προσχηματικός, αφού επίσημα η τελευταία με δηλώσεις του ίδιου της του πρωθυπουργού τάσσεται υπέρ της με κάθε τρόπο ανατροπής του σημερινού προέδρου της Συρίας.

Πυρά όλων κατά της ρωσικής πρεσβείας στη Δαμασκό
Η περιοχή της Δαμασκού, όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Ρωσίας, δέχτηκε έντονα πυρά με όλμους, ανέφεραν υπάλληλοι της ρωσικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Βηρυτό και τη Δαμασκό.
Σήμερα το πρωί μεταξύ 08:00 – 10:30 τοπική ώρα μία περιοχή κοντά στην πρεσβεία δέχτηκε έντονα πυρά με όλμους. Συνολικά έπεσαν περίπου 20 όλμοι. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας δεν τραυματίστηκαν, ενώ τραυματίστηκαν 7 ντόπιοι κάτοικοι. Σκοτώθηκε ένας άνθρωπος – ο πρωταθλητής της Συρίας στο τάε κβον ντο, ο 27χρονος Μοχαμάντ Αλί Νουμέχ.
Η συγκεκριμένη επιθετική ενέργεια δηλώνει πως κάποιοι θέλουν να "φορτίσουν" ή να απειλήσουν τη Μόσχα, η οποία μέχρι στιγμής προσπαθεί να αποτρέψει μία μεγαλύτερη αιματοχυσία, προωθώντας τα όσα επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο.

Η Τουρκία έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συμμαχία κατά της Συρίας
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία εκδήλωση άκρατου φιλο-αμερικανισμού και τασσόμενος υπέρ της δολοφονίας μουσουλμάνων της Συρίας, δήλωσε ότι η χώρα του θα υποστηρίξει οποιαδήποτε συμμαχία κατά της Κυβέρνησης της Συρίας – όπως μεταδίδει η λιβανική εφημερίδα Daily Star.
«Δηλώσαμε, ότι είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέρος σε οποιοδήποτε συνασπισμό (εναντίον της Συρίας)» - αναφέρει το έντυπο επί λέξει τα λόγια του τούρκου Πρωθυπουργού. Η Τουρκία είναι έτοιμη να αποκρούσει, ανά πάσα στιγμή, ένα ενδεχόμενο πλήγμα από τη συριακή πλευρά – δήλωσε ο ίδιος.
Εν τω μεταξύ, ο τούρκος Πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε το κατά πόσο η συμμετοχή της Τουρκίας θα έχει στρατιωτικό χαρακτήρα.

Η Συρία προειδοποιεί την Τουρκία και την Ιορδανία για απαντητικό πλήγμα
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊζάλ αλ-Μιγντάντ έκανε έκκληση στις γειτονικές χώρες να απόσχουν από τη συμμετοχή σε στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ κατά της Δαμασκού.
«Η Δαμασκός θα επιφέρει απαντητικό πλήγμα, όχι μόνο κατά του Ισραήλ, αλλά και κατά των γειτονικών χωρών -της Ιορδανίας και της Τουρκίας – εφόσον λάβουν, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, μέρος στην αμερικανική επιχείρηση» - δήλωσε ο Μιγντάντ.
«'Οταν αρχίσει ο πόλεμος, κανείς δεν θα είναι σε θέση να ελέγξει την κατάσταση. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε επίθεση κατά της Συρίας, θα εξελιχθεί αναμφίβολα σε χάος σε όλη την περιοχή και, πιθανόν, και εκτός αυτής» -σημείωσε ο σύρος διπλωμάτης.

Στο πλευρό των ισλαμιστών τζιχαϊστών πολεμούν πολίτες της Ουκρανίας και άλλων 82 χωρών

Ο πρέσβης της Συρίας στο Κίεβο Μοχάμεντ Σαΐντ Ακίλ υποστηρίζει, ότι και πολίτες της Ουκρανίας πολεμούν στη Συρία στο πλευρό των αντικυβερνητικών δυνάμεων.
«Μεταξύ των τρομοκρατών υπάρχουν εκπρόσωποι 83 χωρών, μεταξύ αυτών και από την Ουκρανία», - δήλωσε ο πρέσβης σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη στο Κίεβο, απαντώντας σε ερώτηση, αν αληθεύει η πληροφορία σχετικά με τη συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία Ουκρανών πολιτών, συγκεκριμένα Τατάρων της Κριμαίας.
Ωστόσο, ο διπλωμάτης δεν μπόρεσε να κατονομάσει τον αριθμό αυτών των ανθρώπων. Ο Ακίλ εξήγησε, ότι οι μαχητές καίνε τα σώματα των σκοτωμένων, οπότε μετά είναι πολύ δύσκολη η διεξαγωγή τέτοιας στατιστικής.

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Τα πυρομαχικά κοντά στο συριακό Χαλέπι είχαν κατασκευαστεί χειροτεχνικά
Τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν κοντά στο Χαλέπι δεν ήταν του τακτικού συριακού στρατού και είχαν κατασκευαστεί χειροτεχνικά, ενημέρωσε την Τετάρτη το ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με βάση τα συμπεράσματα των Ρώσων ειδικών που ερεύνησαν το περιστατικό της χρήσης των πολεμικών δηλητηριωδών ουσιών στα προάστια του Χαλεπιού στις 19 Μαρτίου.
«Τα χρησιμοποιημένα πυρομαχικά είχαν δημιουργηθεί χειροτεχνικά με βάση τον τύπο και τις παραμέτρους των μη κατευθυνόμενων πυραυλοκίνητων βλημάτων, που κατασκευάζονται στη Βόρεια Συρία από τη λεγόμενη ταξιαρχία Bashair al-Nasr», αναφέρεται σε σχόλιο του ΥΠΕΞ της ΡΟ σχετικά με την κατάσταση γύρω από την έρευνα της χρήσης των χημικών όπλων στη Συρία.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]