Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έληξε η ομηρία στο Ναϊρόμπι - "Έρευνες για την εθνικότητα των τρομοκρατών"


Ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα ανακοίνωσε απόψε ότι οι ένοπλοι ισλαμιστές που είχαν καταλάβει από το Σάββατο το εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι και κρατούσαν ομήρους πολλούς ανθρώπους, ηττήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας του.

«Ταπεινώσαμε και νικήσαμε αυτούς που μας επιτέθηκαν. Ως έθνος ματώσαμε αλλά δεν σκύψαμε το κεφάλι», δήλωσε ο Κενυάτα, διευκρινίζοντας ότι «πέντε τρομοκράτες σκοτώθηκαν από σφαίρες και 11 ύποπτοι συνελήφθησαν».

Αγώνας δρόμου για να εντοπιστούν οι δράστες

«Οι απώλειές μας είναι τεράστιες», παραδέχτηκε ο πρόεδρος, στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε στο λαό. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της επίθεσης από τους ισλαμιστές και των επιχειρήσεων των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους 61 πολίτες και 6 στρατιώτες.

Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν όλοι τους σκοτώθηκαν από σφαίρες ή αν μεταξύ αυτών είναι και άνθρωποι που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια, καθώς ορισμένα από τα επίπεδα του εμπορικού κέντρου κατέρρευσαν. Συνολικά 62 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο Κενυάτα τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες στην επίθεση, που αποδίδεται στους Σομαλούς ισλαμιστές αντάρτες αλ Σεμπάμπ, μετείχαν και 2-3 Αμερικανοί πολίτες καθώς και μία Βρετανίδα. Πρόσθεσε ότι ειδικοί της σήμανσης και των ιατροδικαστικών υπηρεσιών εργάζονται ήδη για να προσδιορίσουν την εθνικότητα των «τρομοκρατών». 

Ο πρόεδρος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, από Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.

Πηγή: Real.gr

Διαβάστε επίσης:

Διαφορετικών εθνικοτήτων οι δράστες της ρατσιστικής σφαγής στο Ναιρόμπι





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]