Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: «'Ετοιμες οι σειρήνες και τα καταφύγια»

Η πραγματοποίηση ή όχι στρατιωτικής εισβολής στη Συρία είναι ένα ζήτημα που ανησυχεί πρωτίστως τους Σύρους. Προετοιμάζονται άραγε οι κάτοικοι για μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων; Τί είδους οργανωμένου έργου διεξάγουν οι αρχές με τον πληθυσμό; Για όλα αυτά, ο ανταποκριτής της «Φωνής της Ρωσίας» έθεσε ερωτήσεις στον σύρο στρατηγό Μοχάμεντ Ισά και τον πολιτικό αναλυτή Μοχάμεντ αλ-Σεΐχ, που παρακολουθούν προσωπικά την κατάσταση στους βασικότερους οικισμούς της Συρίας.

Μοχάμεντ Ισά: 
Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στη Συρία δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτε από αυτήν που ίσχυε μέχρι να εκδηλωθεί η απειλή της στρατιωτικής εισβολής. Συμπεριφορές σχετικές με την πολιτική άμυνα διδασκόταν σε όλα τα σχολεία και κάθε πολίτης της Συρίας γνωρίζει πώς να φερθεί σε περίπτωση βομβαρδισμού, χημικής επίθεσης και τρομοκρατικής ενέργειας. Δεν παρατηρείται στους ανθρώπους υστερική αντίδραση. 'Οσο δε αφορά τους στρατιωτικούς, έχουμε φέρει σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας τα πολεμικά μέσα και αναπτύξαμε ορισμένες στρατιωτικές μονάδες σε σημεία στρατηγικής σημασίας. Σε πόλεις και οικισμούς, έχουμε μεταφέρει διατροφικές προμήθειες και ιατρικό υλικό. Οι άνθρωποι ωστόσο, συνεχίζουν να ζουν με τον ίδιο τρόπο, όπως και τα τρία προηγούμενα χρόνια της κρίσης.
Ο πολιτικός αναλυτής Μοχάμεντ αλ-Σεΐχ περιέγραψε επίσης τα μέτρα προετοιμασίας που λαμβάνονται:
Αυτή την ώρα, στη Δαμασκό, διανέμεται σε όλους τους κατοίκους το πληροφοριακό φυλλάδιο «Τί να κάνουμε σε περίπτωση έναρξης του πολέμου», ελέγχεται η λειτουργία όλων των σειρήνων της πόλης και των περιχώρων, τακτοποιούνται τα πολεμικά καταφύγια. Τα ιατρικά κέντρα συμπληρώνονται με τεχνικά μέσα και φαρμακευτικό υλικό. Εκτός αυτού, πραγματοποιούνται στον πληθυσμό συμπληρωματικά μαθήματα για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Ρωσία: εναλλακτική λύση στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία δεν υπάρχει

Εναλλακτική λύση στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία δεν υπάρχει, ιδιαίτερα μέσω της στρατιωτικής επέμβασης, - δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τις συνομιλίες που είχε με το Σύρο ομόλογό του Βαλίντ Μουαλέμ.

«Η θέση μας είναι πολύ καλά γνωστή και δεν υπόκειται σε οποιεσδήποτε συγκυριακές διακυμάνσεις - τόνισε ο Λαβρόφ. Η Μόσχα, διαβεβαίωσε, ότι «θα προωθεί και στο μέλλον την πρωτοβουλία για τη σύγκλιση Διάσκεψης για τη Συρία».

«Θα ενεργούμε για να πείσουμε την αντιπολίτευση να αποδεχτεί αυτή την πρωτοβουλία και να συμφωνήσει να εφαρμόσει το Ανακοινωθέν της Γενεύης από τις 30 Ιουνίου του 2012» – παρατήρησε ο Ρώσος υπουργός.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]