Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαφορετικών εθνικοτήτων οι δράστες της ρατσιστικής σφαγής στο Ναιρόμπι

Οι αρχές εξετάζουν τους ισχυρισμούς της κενυατικής κυβέρνησης ότι στην επιθεση εμπλέκονται άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, πιθανώς και Αμερικανοί

Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν όλες τις πληροφορίες που τους έχουν δοθεί από την κυβέρνηση της Κένυας σχετικά με την ανάμειξη ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων στην επίθεση που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, όπου τουλάχιστον 62 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περίπου 150 τραυματίστηκαν, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο αμερικανικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται από τις κενυατικές δυνάμεις ασφαλείας η επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν βρίσκονται ακόμη άνθρωποι στο εμπορικό κέντρο. Αυτό συνεπάγεται ότι οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με την ανάμειξη αλλοδαπών στην επίθεση δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

Ωστόσο, μια πηγή των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί για τις υποψίες των κενυατικών αρχών πως άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων εμπλέκονται στην επίθεση, μεταξύ αυτών πιθανώς και Αμερικανοί πολίτες ή κάτοικοι.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Κένυας, Τζούλιους Καράντζι, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι οι ένοπλοι που επιτέθηκαν στο εμπορικό κέντρο είναι διαφόρων εθνικοτήτων. 

«Υποψιαζόμαστε ποιοι είναι, από ποια χώρα προέρχονται και πόσοι είναι συνολικά. Υποψιαζόμαστε επίσης τι η επίθεση αυτή δεν αποτελεί ένα τοπικό συμβάν. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παγκόσμια τρομοκρατία και έχουμε βάσιμες πληροφορίες που υποδεικνύουν κάτι τέτοιο», είπε. Πρόσθεσε, πως είναι «ξεκάθαρο ότι στην επίθεση συμμετείχαν άνθρωποι από όλο τον κόσμο».
Μία πηγή των ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Ρόιτερς πως οι αρχές της Δύσης δεν έχουν πειστεί ακόμα σχετικά με αυτές τις εικασίες.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ πραγματοποιούν έρευνες σχετικά με το αν όντως Αμερικανοί πολίτες ή κάτοικοι συμμετείχαν στην επίθεση, τουλάχιστον από την Κυριακή οπότε και η σομαλική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε μέσω ανάρτησης στο Twitter την ευθύνη για την εισβολή στο εμπορικό κέντρο, δίνοντας τα ονόματα τριών Αμερικανών, ενός Καναδού, ενός Σουηδού, δύο Βρετανών και ενός Φιλανδού που ήταν μεταξύ των ενόπλων. Πολλές αμερικανικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας πιστεύουν ότι ο εν λόγω λογαριασμός στο Twitter καθώς και οι σχετικές αναρτήσεις είναι ψευδείς.

Ωστόσο, οι αμερικανικές αρχές έχουν παραδεχτεί ότι τα τελευταία χρόνια, πολλοί Αμερικανοί έχουν ταξιδέψει στη Σομαλία για να εκπαιδευτούν ή να ενταχθούν στην αλ Σαμπάαμπ.

Φ.Κ.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]