Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική βιομηχανία εξαγόρασε ελληνική στο Βόλο


Του Μανώλη Κωστίδη

Η τουρκική βιομηχανία χρωμάτων Polisan ανακοίνωσε πως εξαγόρασε την ελληνική βιομηχανία Artenius Ηellas, η οποία εδρεύει στο Βόλο και παράγει ρητίνες και προφορμαρισμένες πλαστικές φιάλες για την εμφιάλωση αναψυκτικών και νερών σε συσκευασία τύπου PET. Σύμφωνα με την τουρκική εταιρεία το συνολικό τίμημα της εξαγοράς της ελληνικής εταιρείας φτάνει τα 8.6 εκατομμύρια ευρώ. Η εξαγορά προβλέπει την απόκτηση του εργοστασίου 75.000 τετραγωνικών μέτρων και το οικόπεδο 15.000 τετραγωνικών μέτρων. Η Polisan αναφέρει πως αυτή την περίοδο πραγματοποιείται η συντήρηση στο εργοστάσιο που παρέμενε κλειστό και η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου.

Το 65% της εταιρείας ανήκε στον ισπανοπορτογαλικό όμιλο La Seda de Barcelona και το υπόλοιπο 35% στα ΕΛΠΕ και είχε σταματήσει την λειτουργία της και είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες απούσης των 92 εργαζομένων της.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως θα παράγουν 100.000 τόνους ρητινών και πλαστικών φιαλών με στόχο την ελληνική, τουρκική και την υπόλοιπη βαλκανική αγορά.

Η εταιρεία χρωμάτων Polisan είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία χρωμάτων της Τουρκίας και ανήκει στον ομώνυμο όμιλο που δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, ενέργειας και διαχείρισης λιμανιών.

Πηγή: On Alert 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]