Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Υπέρ πολιτικής λύσης για Συρία οι ΗΠΑ

-Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ συμφώνησαν στην ανάγκη πολιτικής λύσης για τη Συρία
- Εγκληματία πολέμου χαρακτήρισε τον Άσαντ ο Μπαν Κι-Μουν
- Μέλος της Διεθνούς Σύμβασης για τα χημικά έγινε η Συρία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αμερικανός ομόλογος του Τζον Κέρι και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Λαχντάρ Μπραχίμι, συμφώνησαν την Παρασκευή στη Γενεύη πως μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να βάλει τέλος στη βία στη Συρία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ρωσικό υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωση πως οι τρεις αξιωματούχοι συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στην Νέα Υόρκη μέσα στον Σεπτέμβριο στα περιθώρια συνάντησης του ΟΗΕ.
Mπαν Κι-Μουν: Η έκθεση θα δείχνει τη χρήση χημικών στη Συρία-Εγκληματίας ο Άσσαντ

Η έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα αναμένεται να επιβεβαιώσει την χρήση δηλητηριώδους αερίου στην επίθεση στα προάστια της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους, δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

"Πιστεύω ότι η έκθεση θα καταδεικνύει με εμφατικό τρόπο την χρήση χημικών όπλων, μολονότι δεν μπορώ να το πω αυτό δημόσια προτού λάβω την έκθεση" ανέφερε σε συνάντηση του ΟΗΕ.

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ ανέφερε ακόμα πως ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ "έχει διαπράξει πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας".

Μέλος της Διεθνούς Σύμβασης για τα χημικά η Συρία

Η Συρία πάντως έγινε κράτος-πλήρες μέλος της Διεθνούς Σύμβασης απαγόρευσης της χρήσης χημικών όπλων, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κάτι το οποίο είχε υποσχεθεί να πράξει η κυβέρνηση του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στο πλαίσιο μιας υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας για να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της χώρας.

"Από νομική άποψη, η Συρία έγινε αρχής γενομένης από σήμερα πλήρες (κράτος) μέλος της σύμβασης" για την απαγόρευση της χρήσης χημικών, δήλωσε ο Σύριος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη μετά την υποβολή των σχετικών εγγράφων στον Οργανισμό.

Η Συρία ως σήμερα ήταν η μία από τις μόλις επτά χώρες οι οποίες δεν είχαν ενταχθεί στη Σύμβαση για την Απαγόρευση της Χρήσης Χημικών Όπλων, η οποία επιτάσσει οι χώρες οι οποίες την έχουν επικυρώσει να προχωρήσουν στην πλήρη καταστροφή των χημικών τους οπλοστασίων.



-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]