Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δυτικοί έτοιμοι για να εκκενώσουν το Λίβανο

Η Ιταλία έχει αποστείλει ένα πολεμικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο ώστε να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των Ιταλών στρατιωτών από το νότιο Λίβανο, στην περίπτωση που υπάρξει διάχυση της συριακής κρίσης στη γειτονική της χώρα.

"Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δράσουμε γρήγορα εάν χρειαστεί να προχωρήσουμε σε εκκένωση", είπε ένας εκπρόσωπος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Andrea Doria, ένα αντιτορπιλικό μήκους 153 μέτρων, βρίσκεται ήδη στα ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου και "παρακολουθεί την κατάσταση", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Άμυνας Μάριο Μάουρο, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό από το δημόσιο ραδιόφωνο της Ιταλίας, υπογράμμισε ότι το αντιτορπιλικό θα ενταχθεί "στις ναυτικές δυνάμεις της Finul", της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο. Καθώς διαθέτει υπερσύγχρονα ραντάρ, " αποστολή του θα είναι να βοηθά τη δύναμη του ΟΗΕ να παρακολουθεί τις τηλεπικοινωνίες", πρόσθεσε.

Ο Μάουρο σημείωσε ότι το Andrea Doria μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί "για κάθε άλλη περίπτωση, δεδομένου ότι μεταφέρει ελικόπτερα ικανά να απομακρύνουν ένα μέρος των στρατιωτικών δυνάμεων" του ΟΗΕ εφόσον χρειαστεί. Ο Ιταλός υπουργός διευκρίνισε ότι η αποστολή του πλοίου έγινε καθαρά για "προληπτικούς λόγους".

Σε άλλη συνέντευξή του στον ενημερωτικό ιστότοπο της Huffington Post, ο υπουργός δήλωσε ότι "ανησυχεί για τους (Ιταλούς) στρατιώτες και για όλα τα μέλη της Finul" που βρίσκονται στην περιοχή όπου "συγκρούονται σιίτες και σουνίτες".

Η Ιταλία ασκεί τη διοίκηση της Finul, της δύναμης επιτήρησης των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ. Από τους 10.000 στρατιώτες που είναι ενταγμένοι στην αποστολή του ΟΗΕ, οι 1.100 είναι Ιταλοί. Μολονότι η Ρώμη έχει αποκλείσει τη συμμετοχή της σε κάθε είδους στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία χωρίς συγκεκριμένη εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, σχεδιάζει να στείλει στον Λίβανο και μια φρεγάτα, την Maestrale.

Αμερικανοί διπλωμάτες εγκαταλείπουν το Λίβανο
Λίγα 24ωρα φαίνεται ότι απομένουν από την έναρξη της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τους διπλωμάτες του να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους , λόγω του στρατιωτικού χτυπήματος που ετοιμάζεται.

Το Στέητ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε οδηγία και προς τους αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Λίβανο.

Η ανησυχία για αντίποινα από την Χεζμπολάχ ειναι δεδομένη και γι΄ αυτό το Στέητ Ντιπάρτμεντ παίρνει τα μέτρα του.

Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι από την 9η Σεπτεμβρίου κα μετά η αμερικανική επίθεση μπορεί να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή.

Πηγή OnAlert

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]