Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπαρόζο: "Αναγκαία η επιβολή σκληρών μέτρων στην Ελλάδα"


"Τι κάνεις μπάρμπα μ' "; 
"Το Οικονομικό ΝΑΤΟ σπέρνω"... 

  • Συνάντηση Σαμαρά - Μπαρόζο στις Βρυξέλλες 
  • "Όταν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες προτείνουν την υιοθέτηση σκληρών μέτρων, γνωρίζουν τις κοινωνικές συνέπειες, αλλά εκτιμούν ότι είναι αναγκαία για να επιστρέψει η χώρα στις αγορές", είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. 
  • Δήλωσε πως θα επανεξεταστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας...
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως το όποιο χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και το 2016 δεν θα καλυφθεί με πρόσθετα μέτρα λιτότητας, αλλά με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και με τη στήριξη των εταίρων της ευρωζώνης. Μάλιστα, ανέφερε ότι το εν λόγω κενό εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ

Στο ίδιο θέμα, ο Ζοζέ Μπαρόζο δήλωσε πως δεν αποτελεί μυστικό ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, καθώς και πιθανό χρηματοδοτικό κενό.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εμφανίστηκε αισιόδοξος για την Ελλάδα, λέγοντας ότι φαίνεται η έξοδος από το τούνελ, ωστόσο τόνισε ότι απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες, καθώς η οικονομική κατάσταση παραμένει εύθραυστη και δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης.

Ερωτηθείς αν η τρόικα θα προτείνει στην Ελλάδα την επιβολή νέων μέτρων, ο Ζ. Μπαρόζο απάντησε ότι είναι ακόμη νωρίς και ότι η Επιτροπή αναμένει τη γνωμοδότηση της τρόικας. Σημείωσε, ωστόσο, ότι όταν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες προτείνουν την υιοθέτηση σκληρών μέτρων, γνωρίζουν τις κοινωνικές συνέπειες, αλλά εκτιμούν ότι η υιοθέτηση αυτών των μέτρων είναι αναγκαία για να επιστρέψει κάποια στιγμή η Ελλάδα στις αγορές.

Τέλος, ο κ. Μπαρόζο είπε πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι χρηματοδοτημένο ως τα μέσα του 2014 και ότι το ζητούμενο είναι η επιστροφή της εμπιστοσύνης των αγορών στην Ελλάδα.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το αδερφάτο της Ε.Ε. είπε το ποίημα του γιατί αν δεν τόλεγε θα τον δάγκωνε η δράκουλας Μέρκελ. Τι να του πείς
    του αρχι-μ@@@@α!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]