Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΟΗΕ και Ρωσία προειδοποιούν για τους κινδύνους μίας επίθεσης στη Συρία

Η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι ζήτησε και πάλι σήμερα να πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις για να μπει τέλος στη συριακή σύγκρουση, εκτιμώντας πως μια "στρατιωτική απάντηση υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσει μια περιφερειακή ανάφλεξη".

Στη ομιλία της κατά την έναρξη της 24ης συνόδου του Συμβουλίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Γενεύη, η Πιλάι δήλωσε πως "λίγες αμφιβολίες υπάρχουν ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στη Συρία, παρόλο που πρέπει ακόμη να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες και οι ευθύνες". Πρόκειται για "ένα από τα σοβαρότερα εγκλήματα που μπορεί να διαπραχθούν", τόνισε.

"Αυτή η τρομερή κατάσταση απαιτεί διεθνή δράση, αλλά μια στρατιωτική απάντηση ή η συνέχιση της προμήθειας όπλων υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσει μια περιφερειακή ανάφλεξη", δήλωσε η Πιλάι υπαινισσόμενη το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν αμερικανικές και γαλλικές επιδρομές στη Συρία.

"Δεν υπάρχει εύκολη έξοδος, δεν υπάρχει κάποια προφανής οδός για να βγούμε απ΄ αυτό τον εφιάλτη, με εξαίρεση τις άμεσες διαπραγματεύσεις, τα συγκεκριμένα βήματα για να μπει τέλος στη σύγκρουση. Τα κράτη, μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη, πρέπει να βρουν το μέσο για να οδηγήσουν τα συγκρουόμενα μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να σταματήσουν την αιματοχυσία", δήλωσε η υπάτη αρμοστής.

Η ίδια επισήμανε πως πριν από δύο χρόνια, όταν είχε παρέμβει στο Συμβούλιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη διάρκεια της φθινοπωρινής συνόδου του, η συριακή σύγκρουση είχε στοιχίσει τη ζωή σε 2.600 ανθρώπους, ενώ σήμερα ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει τις 100.000.

Οι επιθέσεις στη Συρία θα προκαλέσουν "έκρηξη της τρομοκρατίας"

Οι στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία ρισκάρουν να προκαλέσουν «έκρηξη της τρομοκρατίας» στην περιοχή και θα οδηγήσουν σε νέο κύμα προσφύγων, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, μετά από τις συνομιλίες με τον Σύριο ομόλογό του.

«Η δυνατότητα για μια πολιτική λύση παραμένει», δήλωσε ο Lavrov, μετά από συνομιλίες με τον Σύριο υπουργό Εξωτερικών, Walid al-Muallem, δηλώνοντας ότι ο Σύριος ομόλογός του «είναι ακόμη έτοιμος για ειρηνευτικές συνομιλίες».




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]