Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να βομβαρδίζεις μια χώρα για να βοηθήσεις το λαό της, είναι παράλογο

Στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Αραβικού συνδέσμου, οι επικεφαλής των Υπουργείων Εξωτερικών συνέταξαν ένα ψήφισμα, με το οποίο κάνουν έκκληση στον ΟΗΕ να λάβει μέτρα αναφορικά με τις συριακές αρχές.

Κατά της ένοπλης επέμβασης τέθηκαν η Αίγυπτος, το Ιράκ, ο Λίβανος, η Τυνησία και η Αλγερία. Ο σύμβουλος του ιρακινού Πρωθυπουργού, Αλί αλ-Μουσαβί εξήγησε στη «Φωνή της Ρωσίας» τις απειλές που εγκυμονούνται για το Ιράκ εξαιτίας αυτής της τολμηρής τοποθέτησης κατά των συμφερόντων τη Δύσης:

Το Ιράκ ήταν, είναι και θα παραμείνει ενάντιο στη στρατιωτική εισβολή. Την ίδια άποψη μοιράζονται και η Αλγερία, ο Λίβανος, η Μαυριτανία, η Τυνησία και η Αίγυπτος. Στο αιγυπτιακό Πανεπιστήμιο «Αλ-Αζχάρ» (το σημαντικότερο ισλαμικό πανεπιστήμιο παγκοσμίως) δήλωσαν ότι η εισβολή στη Συρία θα αποτελέσει πρόκληση για όλο το αραβικό έθνος. Κι εμείς συμφωνούμε σ΄αυτό. Δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς ο βομβαρδισμός μιας χώρας μπορεί να βοηθήσει το λαό της. Είναι παράλογο.

Όσο δε αφορά πιθανά αντίποινα ή κυρώσεις – το Ιράκ είναι ούτως ή άλλως σε δυσμένεια. Μας υπονομεύουν με κάθε τρόπο στη μεσανατολική σκηνή, δεν μας επιτρέπουν να συμμετάσχουμε ως πλήρες μέλος στις περιφερειακές διαπραγματεύσεις. Μας λένε – στην κυριολεξία: «Είτε είστε μαζί μας είτε εναντίον μας!».

Η ανένδοτη στάση ορισμένων αραβικών χωρών αναφορικά με τη Συρία μαρτυρά, ότι οι χώρες αυτές έχουν ήδη επενδύσει στη συριακή κρίση τα σχέδιά τους για το μέλλον. Τα χρήματα επενδύθηκαν, αλλά το αποτέλεσμα είναι ακόμη μακριά – ο συριακός στρατός υπερισχύει των τρομοκρατών. Για το λόγο αυτό, εκλιπαρούν τις ΗΠΑ να επιτεθούν στη Συρία, αφού έτσι τα χρήματα, ο χρόνος και οι προσπάθειές τους δεν θα πάνε χαμένα.

Το Ιράκ εργάζεται για τη δημιουργία ενός αραβικού μετριοπαθούς μετώπου, το οποίο θα δράσει με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα της αραβικής κοινότητας, της ειρήνης στην περιοχή και - μεταξύ άλλων – κατά της επέμβασης σε οποιαδήποτε χώρα.




-->
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το Ιράκ έζησε στο πετσί του την Αμερικάνικη διάσωση και τις συνέπειές της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]