Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Οι ισλαμοφασίστες δεν αναγνωρίζουν τον πολιτικό συνασπισμό της αντιπολίτευσης

Καλούν σε μάχη κατά του Άσαντ με «ξεκάθαρο ισλαμικό πλαίσιο»

Το τελευταίο διάστημα, έχουν πληθύνει οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, κύριου στρατιωτικού βραχίονα της αντιπολίτευσης και ισλαμιστικών ανταρτικών οργανώσεων.
Τουλάχιστον 13 ομάδες σύρων ισλαμιστών ανταρτών, μεταξύ άλλων και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το οποίο διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα, ήραν την Τετάρτη την αναγνώρισή τους από τον συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας και αναγνωρίζεται διεθνώς.

Σε κοινή τους δήλωση, οι 13 οργανώσεις σημειώνουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ότι ο «Εθνικός Συνασπισμός για τις Συριακές Επαναστατικές και Αντιπολιτευτικές Δυνάμεις» δεν εκπροσωπεί πλέον τα συμφέροντά τους.

Η δήλωση αποτυπώνει ξεκάθαρα την έλλειψη ενότητας στο στρατόπεδο των αντιπάλων του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, κυρίως μεταξύ της αναγνωρισμένης από τη Δύση και τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου συριακή αντιπολίτευση και τις ισλαμιστικές ανταρτικές οργανώσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Στην ανακοίνωση, καλούνται όσοι παλεύουν για την ανατροπή της κυβέρνησης Άσαντ να ενωθούν υπό τη σκέπη ενός «ξεκάθαρου ισλαμικού πλαισίου», αναφορά στην επιδίωξη της Αλ Κάιντα να δημιουργήσει ισλαμικό κράτος στη Συρία.

Αναφέρεται ότι οι αντάρτες «δεν αναγνωρίζουν» καμία μελλοντική κυβέρνηση η οποία θα σχηματιστεί εκτός Συρίας και επιμένουν ότι οι δυνάμεις οι οποίες μάχονται στο έδαφος πρέπει να εκπροσωπούνται από «εκείνους οι οποίοι υπέφεραν πραγματικά και πήραν μέρος στις θυσίες».

Το τελευταίο διάστημα, έχουν πληθύνει οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), κύριου στρατιωτικού βραχίονα της αντιπολίτευσης και ισλαμιστικών ανταρτικών οργανώσεων.

Ωστόσο, μερικές εκ των 13 οργανώσεων ανήκαν μέχρι σήμερα στις τάξεις του ΕΣΣ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]