Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως μας συμβαίνει ό,τι ακριβώς μας αξίζει;

Παρατηρώ ότι μέχρι πριν μερικές ημέρες όλοι συμφωνούσαμε πως τα ΜΜΕ είναι καθεστωτικά και χώροι παραγωγής μνημονιακής - τροϊκανής προπαγάνδας, βασικά στηρίγματα της κυβέρνησης του μνημονίου και των εθελόδουλων ελληνόφωνων πολιτικών.

Εδώ και μερικές ημέρες, διαπιστώνω ότι (με το θέμα της Χρυσής Αυγής) μερίδα πολιτών που καταδίκαζαν μετά βδελυγμίας τον ρόλο των ΜΜΕ, αποδέχονται ΠΛΗΡΩΣ όλα τα λεγόμενα και ενισχύουν την τάση των ΜΜΕ.

Δεν έχω καμία διάθεση να υπεισέλθω στο αντικείμενο της "αιφνιδιαστικής" αυτής συμφωνίας, αλλά διαπιστώνω πως τελικά συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τα (βρώμικα) ΜΜΕ μόνο εάν αυτά εκφράζουν και ικανοποιούν ή όχι τις προσωπικές μας απόψεις - πεποιθήσεις, χωρίς να καθόμαστε κριτικά απέναντι σε αυτά που μας "σερβίρουν", χωρίς να σκεφτόμαστε το γιατί μας τα σερβίρουν...

Προσωπικά διαπιστώνω επίσης πως η τρόικα, η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ είναι συντεταγμένα σε έναν εκτελεστικό ρόλο (εκτελούν την χώρα και όλους εμάς), αλλά εμείς -οι πολίτες- αγόμαστε και φερόμαστε κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να μην έχουμε κοινό μέτωπο κατά εκείνων που επιθυμούν την συνέχιση της κατοχής της χώρας, την στέρηση των ανθρωπίνων και πολιτικών μας δικαιωμάτων, την μετατροπή της χώρας σε χώρο, την μεταβολή μας από πολίτες σε εργάτες παραγωγής πλούτου των ολίγων...

Και αναρωτιέμαι:
Είμαστε βέβαιοι ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο;
Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή τη στάση πολεμάμε εκείνους που μας έχουν κάνει στόχους προς εξολόθρευση;

Κάποιοι ίσως βιαστούν και ισχυριστούν ότι τάσσομαι υπέρ της Χρυσής Αυγής... Λάθος! Τάσσομαι υπέρ του να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε ξεκάθαρα το συμφέρον μας. Και το συμφέρον μας δεν είναι ούτε τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν οι πωλητικοί, ούτε η επιστροφή μας σε δυσάρεστες καταστάσεις που αν και έχουν ξεχαστει από πολλούς ακόμη αποτελούν μία μαύρη κηλίδα στην ιστορία μας.

Με αυτή την αλλοπρόσαλλη στάση μας δίνουμε το δικαίωμα και την άνεση στους δημίους μας, να κερδίζουν στον πόλεμο που μας κήρυξαν, χωρίς καν να μας πολεμούν, αφού χρησιμοποιούν τα ανήθικα ΜΜΕ για να μας διασπάσουν, να μας διαχωρίσουν και να μας τοποθετήσουν απέναντι -ως εχθρούς-, απολαμβάνοντας έτσι οι ίδιοι μία λαμπρή νίκη, χωρίς να έχουν την ελάχιστη απώλεια.

Όταν θα τελειώσουν όλα αυτά, θα μας εμφανίσουν και ως υπαίτιους της καταστροφής, θα μας ενοχοποιήσουν για τα δικά τους εγκλήματα και θα μας φορτώσουν την δική τους ενοχή.
Λυπάμαι πολύ, αλλά -προσωπική μου άποψη- είμαστε σε λάθος δρόμο και σε μία πορεία που οδηγεί αποκλειστικά και μόνο στην καταστροφή.

Σίγουρα δεν σας αρέσει αυτή η διαπίστωση, αλλά το να εναντιωθείς και να επιτίθεσαι σε κάποιον που περνάει ότι κι εσύ, αν μη τι άλλο ξεπερνάει τα όρια της ηλιθιότητας... Ίσως, τελικά, να μας συμβαίνει ό,τι ακριβώς μας αξίζει...




Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Έχετε απόλυτο δίκιο. Ή είναι αξιόπιστα τα ΜΜΕ ή δεν είναι, μεσοβέζικες καταστάσεις δεν υπάρχουν. Κι όταν έχουμε αποφασίσει ότι ασκούν προπαγάνδα, πρέπει να βρούμε πού κάνουμε λάθος όταν συμφωνούμε μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Οσιοι Γέροντες προελεγαν εδώ και δυο δεκαετίες να πετάξουμε τα διαβολοκουτια .
    Δεν υπάκουσαμε ....
    Ισως να ακούσουμε έστω και τώρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]