Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί δεν ανεβαίνει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τετριμμένη απορία, αλλά παραμένει απορία. Με τέτοια καταστροφή που υφίστανται η χώρα και ο λαός, λογικά θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε απογειωθεί δημοσκοπικά. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Γιατί;

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους δεν ανεβαίνει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι το κόμμα αυτό κατάργησε τις συνιστώσες του και παρότι κατέβασε τους τόνους του σε σχέση με την μονομερή κατάργηση του μνημονίου και την έξοδο από το ευρώ.

Δεν είναι λοιπόν εμπόδιο, τόσο η ανησυχία που δημιουργούν η τυχόν έξοδος από το ευρώ ή η μονομερής κατάργηση του μνημονίου. Εξάλλου ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Εκείνα που κατά τη δική μας έρευνα φοβίζουν τους πολίτες σε σχέση με την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρεις κυρίως λόγοι. Ακίνητα, φορολογία, αλλοδαποί και εθνικά θέματα.

1) Ο πρώτος λόγος είναι η ανησυχία για το τι θα γίνει με τα ακίνητα του κόσμου. Υπάρχουν φόβοι (και αυτό δεν το ξεκαθαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι θα αυξηθούν τόσο πολύ οι φόροι των ακινήτων (ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες όπου υπάρχει κυριότητα σε περισσότερα ακίνητα) που τελικά θα οδηγήσουν σε απώλεια των ακινήτων και θα κάνουν τη σημερινή φορολόγηση της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) να μοιάζει με παιδική χαρά. Αφετέρου υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να βγουν σε πλειστηριασμούς τα ακίνητα για χρέη προς το Δημόσιο ή ακόμα και να επιταχθούν ακίνητα, προκειμένου να μείνουν μέσα άστεγοι και αλλοδαποί.

2) Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τη φορολόγηση των εισοδημάτων και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών. Ο κ. Μηλιός είπε χθες ότι η φορολογική κλίμακα θα αρχίσει από το 30% για τα κατώτερα εισοδήματα και θα ανεβαίνει προοδευτικά. Με τέτοιο οικονομικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να πείσει τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα ο πολίτης λαμβάνει το μήνυμα ότι η φορολογία θα πολλαπλασιαστεί προκειμένου να στηθεί νέα κρατικοδίαιτη πολιτική πελατεία.

3) Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με το τι θα γίνει με τους παράνομους μετανάστες και τα εθνικά θέματα και κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης και την ονομασία των Σκοπίων.

Θα πρέπει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πειστικές και δεσμευτικές απαντήσεις στα πιο πάνω τρία θέματα. Απαντήσεις τέτοιες που θα καθησυχάζουν τους πολίτες, διαφορετικά, ακόμα και αν έρθει πρώτο κόμμα, δεν θα μπορέσει να σταθεί στην εξουσία και να μακροημερεύσει.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας περιμένει να ακολουθήσει έναν ηγέτη, ακόμα και στο χάος. Ο Τσίπρας δεν έχει στόφα ηγέτη, ένας χλιαρός κουλτουροαριστερός είναι, σχεδόν βουτυρομπεμπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τσιπρας θα κάνει , εάν τον ψήφιση ο. .....κυρίαρχος λαός , οτι τον διατάζουν οι τοκογλυφοι .
    Δηλαδή θα διάλυση και το Εθνος , αφού οι κόκκινο πράσινο μπλε διέλυσαν το κράτος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]