Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τουρκική τακτική

Η τακτική της Άγκυρας για δημιουργία και συντήρηση κλίματος έντασης είναι διαχρονική και σε αυτή την πολιτική προσέγγιση επενδύει στοχεύοντας εν πολλοίς στην επίτευξη των στόχων της. Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν Πασά» έχει αποπλεύσει από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης από προχθές και κατευθύνεται προς την Ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι της Μερσίνας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε έρευνες στην περιοχή μας. Οι έρευνες αυτές έχουν προαγγελθεί εδώ και μήνες. Θα πραγματοποιηθούν τώρα, και η επιλογή του χρόνου δεν μπορεί να θεωρείται τυχαία.

Χθες ξεκίνησε η διαδικασία για το άναμμα της φλόγας στο ειδικό σύστημα που εγκαταστάθηκε τις τελευταίες ημέρες στην πλατφόρμα, στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Το άναμμα της φλόγας θα επιτρέψει στους ειδικούς της Noble και των συνεργαζόμενων για τις μετρήσεις εκπροσώπων ειδικών εργαστηρίων, να μετρήσουν με αρκετή ακρίβεια την πίεση και την ποιότητα του φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τμήμα του κοιτάσματος.

Η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού πλοίου θεωρούμε πως αποτελεί την απάντηση της Άγκυρας στις κινήσεις που γίνονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Συνιστά την απάντηση της Τουρκίας στο γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρά κανονικά με όλες τις διαδικασίες για την έρευνα και την εξόρυξη του φυσικού πλούτου της χώρας.

Είναι προφανές ότι τις επόμενες ημέρες θα διαφανούν και πιο ξεκάθαρα οι προθέσεις των Τούρκων. Θα διαφανούν από τις κινήσεις και ενέργειές τους στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Πού θα κινηθεί, δηλαδή, το ερευνητικό σκάφος. Πώς με τις ενέργειες τους θα επιχειρήσουν -για μια ακόμη φορά- να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θα αναμένουμε. Οφείλουμε, όμως, να αναφέρουμε πως εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και αξιωματούχοι της Κομισιόν, ετοιμάζονται για να προωθήσουν το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας. Ακόμη και στις περιπτώσεις που η υποψήφια για ένταξη χώρα πληροί τα κριτήρια που θέτει η Ένωση, κρίνεται και από την εν γένει συμπεριφορά της. Και η Τουρκία συμπεριφέρεται με χαρακτηριστικά κρατικής τρομοκρατίας σε βάρος των γειτόνων της και κρατών-μελών της ΕΕ. Αυτό, κυρίως, θα πρέπει να μετρήσει στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι άλλοι ανεξάρτητοι και εν πολλοίς εξωγενείς παράγοντες.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]