Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξαφνικός θάνατος των επιχειρήσεων

Όταν οι άνθρωποι έχουν πονοκέφαλο, ουδέποτε σκέπτονται ως λύση τον... αποκεφαλισμό τους. Αυτό δεν συνέβαινε ούτε στις πρωτόγονες κοινωνίες ούτε πρόκειται ποτέ να θεωρηθεί τέτοιου είδους παραφροσύνη ενδεδειγμένη αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας. Κι όμως, μια αντίστοιχη πρακτική ετοιμάζεται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών -κατ' εντολήν της τρόικας, ως συνήθως- για όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν μη ρυθμισμένες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία. Υπάρχει, δηλαδή, η πρόθεση να αφαιρείται από τους οφειλέτες όχι μόνο το δικαίωμα της έκδοσης πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας αλλά και το ίδιο τον ΑΦΜ τους!

Οι επιχειρήσεις θα χάνουν τη φορολογική ταυτότητά τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ακαριαίο οικονομικό θάνατο! Δεν θα μπορούν να έχουν οποιουδήποτε είδους συναλλαγές με οποιονδήποτε. Υποτίθεται ότι με αυτόν τον τρόπο το Δημόσιο θα υποχρεώσει τους επιχειρηματίες, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απώλειας ΑΦΜ, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η πραγματικότητα ωστόσο έχει αποδείξει ότι αυτοί οι «ψυχαναγκασμοί» οδηγούν στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα χάσουν τον ΑΦΜ τους απλούστατα θα κλείσουν και οι μοναδικές «ρυθμίσεις» που θα γίνουν θα είναι οι ποινές που θα επιβληθούν στα δικαστήρια σε βάρος οφειλετών οι οποίοι θα έχουν μείνει πανί με πανί, εξαιτίας της λαίλαπας της ανεξέλεγκτης ύφεσης.

Ο «ξαφνικός θάνατος» (η πρόωρη λήξη της παράτασης με νικητή εκείνον που θα σημείωνε το πρώτο γκολ) ήταν ένας θεσμός στο ποδόσφαιρο ο οποίος εγκαταλείφθηκε νωρίς, επειδή θεωρήθηκε άδικος και καταστρεπτικός για το άθλημα. Τώρα, στην Ελλάδα που κυβερνάται από τους μαθητευόμενους μάγους της τρόικας και τους πρόθυμους υπηρέτες της στο υπουργείο Οικονομικών, ο «ξαφνικός θάνατος» είναι έτοιμος να επιβληθεί στις εναπομείνασες επιχειρήσεις!

Λες και όσες έχουν απομείνει ανοιχτές και αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας διοικούνται από κακόπιστους ανθρώπους, που θέλουν να βλάψουν το δημόσιο συμφέρον και είναι έτοιμοι να υποκύψουν σε απειλές οικονομικής... εκτέλεσης.

Παιδαριώδης λογική, με απολύτως καταστρεπτικά αποτελέσματα...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]