Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Ένας πόλεμος που το Πεντάγωνο δεν θέλει


Ένας αμερικανός στρατηγός "καρφώνει" τον Λευκό Οίκο 

Ο Robert H. Scales, απόστρατος υποστράτηγος, πρώην διοικητής του US Army War College έγραψε για την Washington Post ένα άρθρο για την επικείμενη αμερικανική επέμβαση στη Συρία με τίτλο “Ένας πόλεμος που το Πεντάγωνο δεν θέλει”.
Ο απόστρατος υποστράτηγος επικαλείται την τηλεοπτική εικόνα για να υποστηρίξει ότι ο Αρχηγός των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι καθόλου ευτυχής με την προοπτική ενός πολέμου στη Συρία.

Γράφει ο Scales:
"Οι εικόνες λένε την ιστορία. Πηγαίνετε πίσω και να δούμε την εικόνα του πιο υψηλόβαθμου στρατιώτη του έθνους μας, του Αρχηγού Martin Dempsey, και τη γλώσσα του σώματός του κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη Γερουσία σχετικά με τη Συρία. Είναι προφανές ότι ο Dempsey, δεν θέλει αυτόν τον πόλεμο. Σε αντίθεση με τη βροντερή φωνή του Τζον Κέρι που κουνούσε το χέρι με οργή, ο Dempsey ήταν σιωπηλός.
Η σιωπή του Dempsey αντανακλά τις απόψεις των περισσότερων στρατιωτικών ηγετών. Με κανένα τρόπο δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος όλων των ανδρών και των γυναικών μας που υπηρετούν.
Αλλά μπορώ να μοιραστώ τα συναισθήματα εκείνων μέσα στο Πεντάγωνο και αλλού οι οποίοι κάνουν τα σχέδια και αναπτύσσουν στρατηγικές για τους πολέμους μας.
Μετά από προσωπικές συζητήσεις με δεκάδες εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς τις τελευταίες ημέρες, αισθάνομαι σίγουρος ότι αυτό που θα υποστηρίξω αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που θα κληθούν να οδηγήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στο επόμενο πόλεμο.
Δεν αισθάνονται άνετα με τον ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης Ομπάμα. Κανένας από το προσωπικό του Λευκού Οίκου δεν διαθέτει καμία εμπειρία στον πόλεμο και δεν καταλαβαίνει. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, το “μονοπάτι του πολέμου” που ακολουθείται παραβιάζει κάθε αρχή του πολέμου, με πρώτο το στοιχείο του αιφνιδιασμού”.
Συνεχίζοντας ο απόστρατος υποστράτηγος υποστηρίζει ότι
«οι αμερικανοί στρατιωτικοί είναι εξοργισμένοι γιατί διαπιστώνουν ότι θα κάνουν ένα πόλεμο για να “διορθώσουν ένα γλωσσικό ολίσθημα , αυτό που έθετε «κόκκινες γραμμές» και ταυτόχρονα αναγνωρίζουν ότι όσους κι αν σκοτώσουν στη Συρία δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα των ιρανών να μας αντιμετωπίσει».
Ο Scales προειδοποιεί ότι “η Συρία δεν είναι Λιβύη ή Σερβία” και επισημαίνει ότι το 1973 οι ισραηλινοί έμαθαν από πρώτο χέρι πως μάχονται οι Σύριοι.

Καταλήγοντας ο πρώην διοικητής του U.Σ. Army War College, γράφει μια αλήθεια:
“Ο πολιτικός έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν σημαίνει ότι οι πολιτικοί και οι πολίτες δεν πρέπει να ακούν αυτά που λένε όσοι έχουν δει και ζήσει πραγματικό πόλεμο. Ο Πρόεδρος Αϊνζεχάουερ είχε το θάρρος να πει οκτώ φορές όχι στον πόλεμο κατά τη διάρκεια της θητείας του”.
Αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει για την σημερινή ηγεσία της Ουάσινγκτον.

Πηγή OnAlert



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. η επέμβαση στη Συρία των ΗΠΑ και των κολαούζων τους της Ε.Ε. είναι εντελώς παράνομη και καταχρηστική, καταδικαστέα από όλα τα ελεύθερα δημοκρατικά κράτη, των οποίων οι κυβερνήσεις δεν είναι υποτελείς στις ΗΠΑ. (Σύμφωνα με τα παραπάνω και τηρουμένων των αναλογιών θα έπρεπε οι Ρώσοι, που διαθέτουν όπως ισχυρίζονται αδιάσειστα στοιχεία ότι οι αντάρτες ρίξανε τα χημικά στη Συρία, να δηλώσουν στον ΟΗΕ ότι θα βομβαρδίσουν τους αντάρτες για να τους τιμωρήσουν διότι έριξαν χημικά. Αυτό θα γινότανε αν η σημερινή Ρωσία είχε την δύναμη της παλιάς ΕΣΣΔ, πράγμα που δεν συμβαίνει.)
    Η παγκόσμια κοινότητα μετά την Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη θα βιώσει ένα ακόμα άδικο και παράνομο σφαγείο στη Συρία στο όνομα δήθεν της διεθνούς νομιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποτέ και που τα φιλιππινεζακια , οι αμερικάνοι , έκαναν κάτι νόμιμα ;
    Ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας , ΔΕΝ μπορούμε . Αλλοι κυβερνούν την υπερδύναμη με τα γυάλινα ράγισε να πόδια . Και αν ράγισε το γυαλί.....γαμησε τα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]