Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι θα γίνει με τις αδίκως «κουτσουρεμένες» συντάξεις του ΙΚΑ;


Ερώτηση στη Βουλή προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με «ψαλιδισμένες» συντάξεις του ΙΚΑ. 

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του...

...«χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι του ΙΚΑ είδαν τις ήδη πενιχρές συντάξεις τους «κουτσουρεμένες» εξαιτίας της αμέλειας και της ανευθυνότητας των εντολοδόχων των μνημονιακών απαιτήσεων της Τρόικας που προέβηκαν σε λανθασμένους υπολογισμούς των μειώσεων των συντάξεων του ΙΚΑ».

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας:


«Tο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός προκειμένου να μην διαταράξουν την Κυβερνητική «νηνεμία» και να μην δυσαρεστηθεί ο Κυβερνητικός εταίρος, κ. Βενιζέλος, αφήνουν σε νευραλγικές και καίριες θέσεις πρόσωπα που αποδείχτηκαν ανάξια να επιτελέσουν με υπευθυνότητα το έργο τους.

Τα στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά με τις ευλογίες του κ. Σαμαρά!».

Ο κ. Νικολόπουλος στην ερώτησή του καταλήγει ρωτώντας τα εξής:


«1. Ποιος ευθύνεται συγκεκριμένα για τους λανθασμένους υπολογισμούς στις μειώσεις των συντάξεων χιλιάδων συνταξιούχων του ΙΚΑ;

2. Σε τι ποσό ανέρχονται οι λανθασμένες επιπρόσθετες μειώσεις που έγιναν στις συντάξεις;

3. Θα προβείτε σε έρευνα για το ποιος ευθύνεται για τους λανθασμένους υπολογισμούς στις μειώσεις των συντάξεων του ΙΚΑ; Αν όχι γιατί;

4. Θα επιβληθούν κυρώσεις στους υπαίτιους των λανθασμένων υπολογισμών; Αν όχι γιατί;

5. Θα επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους; Αν ναι, πότε;

6. Θα προβείτε στην αντικατάσταση του διοικητού του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλου;»

Πηγή: Νewpost



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]