Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το σχέδιο επέμβασης στη Συρία

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε απόφαση για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία με δέκα ψήφους υπέρ και επτά κατά. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θεωρείται νίκη του γερουσιαστή Robert Menendez, o oποίος κατάφερε να εξασφαλίσει την υπερψήφιση της πρότασης του Λευκού Οίκου.

Η απόφαση κάνει λόγο για «περιορισμένη» στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μέγιστης διαρκείας 60 ημερών με δυνατότητα παράτασης έως 90 ημέρες, σε κάθε περίπτωση χωρίς την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων. Η έγκριση της απόφασης από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ανοίγει τον δρόμο ώστε να υπάρξει ψηφοφορία επί αυτής στην Ολομέλεια του Σώματος, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

Είχε πρηγηθεί ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον υπουργό Εξωτερικών John Kerry, τον υπουργό Άμυνας Chuck Hagel και τον Αρχηγό του Μικτού Επιτελείου, Στρατηγό Martin Dempsey. Απαντώντας σε ερώτηση του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Michael McCaul, ο Kerry απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι οι “εξτρεμιστές ισλαμιστές” αποτελούν την πλειοψηφία των αντάρτικων δυνάμεων στη Συρία και έκανε λόγο για 70.000 με 100.000 “αντικαθεστωτικούς”, εκ των οποίων το 15-25% φέρονται να ανήκουν σε τέτοιες ομάδες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Chuck Hagel δήλωσε ότι το κόστος μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της Συρίας, ακόμη και αν είναι περιορισμένη, θα ανερχόταν σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε σήμερα ότι η επιχείρηση αυτή θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με υπάρχοντες πόρους του υπουργείου Αμύνης και χωρίς να υποβληθεί αίτημα προς το Κογκρέσο προκειμένου να εγκριθεί πρόσθετη χρηματοδότηση.
Yπενθυμίζεται ότι κατά την επιχείρηση UNIFIED PROTECTOR στη Λιβύη, το Αμερικανικό Ναυτικό εκτόξευσε 221 βλήματα Tomahawk, κόστους $1,2 δολαρίων έκαστο.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]