Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γ. Ζουγανέλης: «Το Ντίλερ Κίλλερ και ΣΙΑ στέκεται απέναντι σε όσους πούλησαν τις ζωές μας»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΥΡΗΣ, Καρελάς, Κικίδη, Κοτανίδη, Κοντογιάννης, ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ, Μάλφα, ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ, ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ, Σιδέρη, ΤΟ ΧΩΝΙ,«ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ» μουσική: Γ. Ζουγανέλης – στίχοι: Κ.Χ.Μύρης (Κ. Γεωργουσόπουλος)

O δημιουργός του Ντίλερ, Κίλλερ και ΣΙA που έρχεται αυτήν την Κυριακή με Το ΧΩΝΙ μιλάει για το cd και τονίζει: “Δεν ανέχομαι τη σιωπή του πνευματικού κόσμου, το cd αυτό έγινε για να επικοινωνήσουμε”.

Αν κάποιος είναι ο πιο αρμόδιος να μιλήσει για το πολυαναμενόμενο Ντίλερ, Κίλλερ και ΣΙΑ που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή μαζί με Το ΧΩΝΙ της αντίστασης αυτός δεν είναι άλλο από τον δημιουργό του, Γιάννη Ζουγανέλη.
Ο λόγος, δικός του:
Ντίλερ, Κίλλερ και ΣΙΑ: Νομίζω ότι ο τίτλος τα λέει όλα… Η δουλειά αυτή απευθύνεται σε όλους αυτούς τους επιτήδειους που πουλήσανε την αξιοπρέπεια τους και την ανθρώπινη τους υπόσταση για να ισορροπήσουν ανάμεσα στη βία και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας.
akropoli-kentrikiΕίναι ένας αμιγώς πολιτικός δίσκος που μελοποίησα εγώ και έγραψε ένας πολύ μεγάλος ποιητής. Γιατί για εμένα, ο Κώστας ο Μύρης είναι ένα κεφάλαιο στην ελληνική μουσική. Ένας μεταφραστής της αρχαιοελληνικής γλώσσας, ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος, ένας φιλόσοφος, ένας άνθρωπος που εκφράζει απόλυτα τη μεγαλόσυνη του Έλληνα και τη νοοτροπία του
Ασχολήθηκα με το Ντίλερ, Κίλλερ και ΣΙΑ, πρώτα ως πολίτης, μετά ως άνθρωπος και μετά ως καλλιτέχνης. Πρέπει να απαντάμε σε αυτήν τη μνημονιακή λαίλαπα, σε αυτή τη λογική που έκανε τον άνθρωπο να αισθάνεται ανίσχυρος επειδή χρωστάει και επειδή άλλοι αποφάσισαν για τον τρόπο που θα εκπαιδευθεί.
Γαλουχήθηκε ένας λαός να τον ενδιαφέρει το lifestyle και η ματαιοδοξία. Επέλεγε να κυβερνιέται από εθνικούς μειοδότες ακριβώς γιατί δεν είχε λάβει τη σωστή παιδεία.
Όλα αυτά με κάνουν να μην αδιαφορώ, να μη με ενδιαφέρει τι θα πει ο άλλος, τι σημαίνει κόστος επαγγελματικό ή πολιτικό ή οτιδήποτε άλλο διότι δε σας κρύβω ότι πολλές φορές για να μου κλείσουν το στόμα, μου έχουν κάνει προτάσεις να μπω σύμβουλος σε υπουργεία κτλ κτλ.
Αυτά εμένα ποτέ δε με συγκίνησαν. Με συγκινεί ο λαός του οποίου τα αυτιά ποτέ δε χαϊδεύω. Ο κόσμος δε θα χαιδευτεί ούτε μέσα από αυτό το cd.
Είναι ένα πολυσυλλεκτικό cd που δύσκολα μπορεί να το παράξει μία εταιρεία με πρώτες εκτελέσεις και με τη συμμετοχή μεγάλων τραγουδιστών τους οποίους και ευχαριστώ δημόσια γιατί ήρθαν αφιλοκερδώς.

Και η δουλειά αυτή βγαίνει με Το ΧΩΝΙ γιατί είναι μια αντιμνημονιακή εφημερίδα και μάλιστα που δεν υπηρετεί ιδέες ενός συγκεκριμένου κόμματος.
Η τέχνη είναι πάντα πολιτική. Δεν ανέχομαι τον πνευματικό κόσμο να μένει βουβός με κάποιες μόνο φωτεινές εξαιρέσεις όπως ο Ράμφος (τον οποίο από ό,τι φαίνεται δε διαβάζει και κανείς). Δεν ανέχομαι τους ποιητές που σιωπήσανε, δεν ανέχομαι τους συναδέρφους μου που βολεύονται: πρέπει να ξεβολευτούμε και λιγάκι κι εγώ στην πράξη το κάνω και ελπίζω αυτή η δουλειά να επικοινωνηθεί.
Επειδή έχω και… κόμπλεξ, να πω ότι είναι ένας δίσκος που έχει χρηματοδοτηθεί απολύτως από εμένα με Το ΧΩΝΙ να συμβάλλει σε κάποια έξοδα που αφορούν τις ηχογραφήσεις. Δε πρόκειται να βγει κέρδος και το ξέρουμε. Αν κάποιος παραγγείλει ένα cd εκεί που τα χαράζουνε θα το πληρώσει… ακριβότερα από όσο θα πάρει από Το ΧΩΝΙ το Ντίλερ, Κίλλερ και ΣΙΑ.
Τα λέω αυτά γιατί δε θέλω κανείς να νομίζει ότι το κάνουμε για να κονομήσουμε. Σημασία έχει η επαφή, να αποκτήσουμε επικοινωνία οι άνθρωποι μεταξύ μας.
Κάλεσα τους φίλους μου, ακριβώς για να έχουν συμμετοχή σε μια δουλειά την οποία πιστεύουν και ιδεολογικά. Δεν ήρθε κανείς να πει απλώς ένα τραγούδι και να φύγει. Κάναμε συζητήσεις πολιτικές, ενώσαμε τις αγωνίες μας. Με τον Λαζόπουλο είχαμε δύο ώρες κουβέντα πριν μπει στο στούντιο να ηχογραφήσει, με τον Στόκα το ίδιο, με όλους. Ολοι αυτοί προσφέρθηκαν για να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια καθώς ταυτίζονται ιδεολογικά.
Δεν ανέχομαι τους καλλιτέχνες που σιωπούν και εύχομαι πραγματικά να πάει πολύ καλά αυτός ο δίσκος, να μπει σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια. Να τονίσω ότι δεν θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα. Αυτό το επιλέξαμε εγώ μαζί με τους ανθρώπους της εφημερίδας για να μπορεί να το προμηθεύεται ο κόσμος φτηνά.
Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε από αυτήν ειδικά τη δουλειά. θέλουμε να κερδίσουμε μέσα από την επικοινωνία. Να βρεθούμε μεταξύ μας επιτέλους οι Έλληνες και να βρούμε δύναμη να σταθούμε απέναντι στους ντίλερς και τους κίλλερς“.
μακετα2

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Καλογερόπουλος με τους Ιππείς της Πύλου πιστεύω ότι ήταν η πρώτη καλλιτεχνική κραυγή ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα. Καλοδεχούμενη κάθε προσπάθεια ενεργοποίησης της δημοκρατικής συνείδησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]