Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενδείξεις, αποχρώσες ενδείξεις και ίχνη αποδείξεων...


Υπάρχουν ενδείξεις, αποχρώσες ενδείξεις και ίχνη αποδείξεων ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κυριαρχήσει η αβεβαιότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Αιτία και αφορμή είναι προφανώς τα μηνύματα που έχει στείλει η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση έχει αποκωδικοποιήσει, ότι δηλαδή η έλευση της Τρόικα και η αξιολογική έκθεση του Οκτωβρίου θα είναι σκληρή και αυστηρή προς την Ελλάδα.

Μάλιστα οι συνεχείς αναφορές του Αντώνη Σαμαρά στο ότι η Τρόικα δεν θα πρέπει να ζητήσει άλλα πρόσθετα μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία ότι έρχονται ακόμη δυσκολότερες μέρες. Η έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας θα εμπεριέχει αρνητικές εκπλήξεις.

Το νέο δάνειο που ίσως δοθεί προς την Ελλάδα των 11 δισεκ. ευρώ για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του διαστήματος 2014 με 2015 και το οποίο θα συζητηθεί τον Νοέμβριο επίσης θα θέσει ως προαπαιτούμενο την λήψη νέων μέτρων όπως έχει αναφέρει και ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Άρα η έκθεση προόδου της Τρόικα και το νέο δάνειο θα δημιουργήσουν πρόσθετη πολιτική, οικονομική και κοινωνική πίεση προς την Ελλάδα.

Λόγω αυτών των παραμέτρων αναμένεται να εκδηλωθούν φαινόμενα που χρήζουν προσοχής από τους επενδυτές. Με βάση όλες τις ενδείξεις, βραχυχρόνια - και αναφερόμαστε στις επόμενες εβδομάδες - θα υπάρξει υποχώρηση του χρηματιστηρίου ίσως έως 10%.

Πηγή: Βanking News  

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΦΙΛΕ.... διαμελιζουν την Πατριδα και Εθνοκτονουν τους Ελληνες .
    Θα σου ελεγα τι να κανει το Χρηματηστηριο , αλλα σεβομαι τον Κωνσταντινο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]