Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ομπάμα θα απευθυνθεί στο έθνος να υποστηρίξει το πλήγμα κατά της Συρίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τη Δευτέρα θα δώσει μια σειρά από συνεντεύξεις στα αμερικανικά ΜΜΕ και την Τρίτη θα συναντηθεί με τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές. Στη συνέχεια να απευθυνθεί στο έθνος από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

Με αυτό τον τρόπο ο Ομπάμα προσπαθεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη από το Κογκρέσο και τον πληθυσμό των ΗΠΑ των σχεδίων του για τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχειρήσης εναντίον της Συρίας.

Η ολομέλεια της Γερουσίας πρόκειται να ψηφίσει την Τετάρτη το σχέδιο απόφασης που εγκρίνει τη διεξαγωγή της στρατιωτικής επιχείρησης. Την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο αυτό εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών της Γερουσίας.

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τα πλήγματα κατά των χημικών εγκαταστάσεων στη Συρία

Στη Μόσχα υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενο πλήγμα των ΗΠΑ σε χημικές εγκαταστάσεις στη Συρία.
«Μεταξύ των πιθανών στόχων για επιφορά πλήγματος εξετάζονται και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις υποδομής, που εξασφαλίζουν την αποθήκευση και την ασφάλεια του συριακού χημικού οπλοστασίου» - αναφέρεται στο σχόλιο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις αυτές εγκυμονούν τον κίνδυνο απελευθέρωσης συστατικών υψηλής τοξικότητας, όπως και της πρόσβασης τρομοκρατών σε αυτά – σημειώνεται στο έγγραφο.
Σε σύνδεση με αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών υπενθύμισε τον αμερικανικό βομβαρδισμό μιας ιρακινής εγκατάστασης αποθήκευσης χημικών όπλων, το 1991, που οδήγησε σε σοβαρή μόλυνση της ευρύτερης περιοχής.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]