Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκέψεις για την απαγόρευση της συγκέντρωσης εφέδρων


Γράφει ο Γιώργος Ροϊδης, Aντιναύαρχος ε.α.

Η είδηση: Απαγορεύτηκε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας η συγκέντρωση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων.

Η πρώτη ανάγνωση φέρνει σκέψεις για πανικό των κυβερνώντων, για την δύναμη και δυναμική που πρέπει να έχει αυτή η Κοινότητα των Εφέδρων , για τους ( λόγω και της πληθώρας των δημοσιευμάτων ) υπερσυντηρητικούς αντιδημοκρατικούς ιδεολογικούς προσανατολισμούς που πιθανόν έχουν τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ως εκ τούτου την όποια σχέση τους με την Χρυσή Αυγή.

Μια δεύτερη πιό ψύχραιμη ανάγνωση νομίζω ότι θα πρέπει να οδηγήσει και σε δεύτερες πιο νηφάλιες και ορθολογικές σκέψεις που θα επιτρέψουν σε όλους να αντιληφθούν τα επικοινωνιακά παιχνίδια που στήνουν οι κυβερνώντες για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Εάν γινόταν αυτή η συγκέντρωση, λόγω της δημοσιότητας που έχει δοθεί, θα έβλεπαν οι πάντες ότι είναι ελάχιστοι και άνευ ουσιαστικής δύναμης και δυναμικής. Η ιστορία δείχνει ότι η συμμετοχή σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις / εκδηλώσεις της κοινότητας αυτής ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

• Η παρουσίαση αυτής της εκδήλωσης θα έδινε την δυνατότητα σε όλους να αντιληφθούν ή να μάθουν ότι αυτή η Κοινότητα Εφέδρων είναι μια ελάχιστη μειοψηφία η οποία συμμετείχε τον Μάρτιο σε ένα μέρος της πορείας των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών χωρίς να συμμετέχει στην οργάνωση της καθώς και στην συγκέντρωση που προηγήθηκε αυτής, με μοναδικό στόχο και σκοπό να κερδίσει επικοινωνιακά λόγω της προβολής που γινόταν από τα ΜΜΕ.

• H Κυβέρνηση με αυτούς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς θέλει να αποδυναμώσει και - γιατί όχι - να ακυρώσει τον λόγο των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών ( δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που επιχειρεί κάτι τέτοιο ) και να απαξιώσει στην συνείδηση του λαού τους διεκδικητικούς τους αγώνες για τους οποίους εκτιμά ότι, πέρα του όποιου προβλήματος της δημιουργούν, μπορεί να αποτελέσουν και την θρυαλλίδα δημιουργίας κοινωνικών, εθνικών και συνολικότερα διεκδικητικών αγώνων. ( Γι’ αυτό και η εργώδης προσπάθειες της να τους ταυτίσει με ότι πιο συντηρητικό και αντιδημοκρατικό )

• Οι κυβερνώντες, αδιαφορώντας πλήρως για ο,τιδήποτε και οποιονδήποτε προσπαθούν με κάθε τρόπο να στηρίξουν τα σενάρια και τους σχεδιασμούς τους με σκοπό να πετύχουν την διατήρησή τους στην εξουσία συνεχίζοντας την ίδια πολιτική σε βάρος του λαού. Με γνώμονα τις παραπάνω σκέψεις, εκτιμώ ότι θα πρέπει ο καθένας ενεργώντας με όποιον τρόπο κρίνει προσφορότερο, με ψυχραιμία και σύμφωνα με τους νόμους, να ακυρώσουμε αυτήν την κυβερνητική προσπάθεια.

Πηγή: On Alert

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]