Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ηγουμένη στη Συρία: “Τα πλάνα των χημικών επιθέσεων ήταν απάτη”


Η ηγουμένη Agnes Merriam al-Saliba από του μοναστήρι του Αγίου Ιακώβου στο Καρά, έδωσε συνέντευξη Τύπου στις 6 Σεπτεμβρίου για τη διεθνή ιστοσελίδα RT και στη συνέντευξή της διερωτάται -παρά την ευρεία δημοσιότητα της χημικής επίθεσης στη Δαμασκό-, αν πράγματι έγινε.

Η εικόνα που παρουσιάζεται σε ένα video clip στο YouTube δείχνει έναν άνθρωπο που προσπαθεί να κατευνάσει μία κοπέλα από τη Συρία που είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ φωνάζει στα αραβικά «είμαι ζωντανή».

Αυτό είναι ένα στιγμιότυπο της επίθεσης, για το οποίο η αντιπολίτευση στη Συρία αξιώνει ότι έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά όπλα στη γειτονιά Γκούντα στα προάστια της Δαμασκού.

Η ηγουμένη αμφισβητεί τα στοιχεία αυτά και προτίθεται να υποβάλλει τα πορίσματά της στον ΟΗΕ. 

Η μητέρα Agnes είναι μια Καθολική καλόγρια που ζει στη Συρία εδώ και 20 χρόνια. Ισχυρίζεται ότι παρακολουθεί προσεκτικά τι συμβαίνει στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα και αναφέρθηκε στα βίντεο που αφορούν τα υποτιθέμενα θύματα μιας επίθεσης με χημικά όπλα στη Δαμασκό. 

Η ηγουμένη αμφισβητεί την αυθεντικότητα αυτών των εικόνων μετά την επίθεση με τα χημικά που δημοσιεύθηκαν από όλα τα πρακτορεία ειδήσεων στον κόσμο.

Στη συνέντευξή της στην ιστοσελίδα RT.com, η μητέρα Agnes αμφιβάλει και διερωτάται πως είναι δυνατόν τόσες πολλές εικόνες να φωτογραφηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη λεγόμενη χημική επίθεση.

Ρωτάει πού είναι οι γονείς των νεκρών παιδιών που υποτίθεται ότι επλήγησαν από τα χημικά και λέει ότι θα στείλει τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματά της στην έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Η καλόγρια ήταν συγκλονισμένη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που κάνουν τα στραβά μάτια στη σφαγή της πόλης Λατάκεια, την οποία διέπραξαν οι αντάρτες μαχητές κατά την οποία σφάχτηκαν 500 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δώσει προσοχή στις διαπιστώσεις που έγιναν από τη μητέρα Agnes Merriam al-Saliba.





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]