Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κέρι: Οι ΗΠΑ δεν θα περιμένουν, μέχρι ο Άσαντ να παραδώσει τα χημικά όπλα

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε, ότι οι ΗΠΑ δεν θα περιμένουν, μέχρι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ να παραδώσει τα χημικά όπλα σε διεθνείς παρατηρητές.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιλογή για την παράδοση των χημικών όπλων θα ήταν η τελική λύση του προβλήματος, ωστόσο θα μπορούσε να καθυστερήσει.

Ο Κέρι θεωρεί ότι το ιδανικό θα ήταν μία διπλωματική λύση με τη βοήθεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, λύση που μπλοκάρει η Ρωσία.
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τσακ Χέιγκελ πιστεύει ότι η παράδοση των χημικών όπλων θα έλυνε όλα τα προβλήματα.

Η Ρωσία θα υποβάλει στο άμεσο μέλλον σχέδιο για τη ρύθμιση του προβλήματος των χημικών όπλων στη Συρία
Η Ρωσία θα υποβάλει στο άμεσο μέλλον ακριβές σχέδιο για τη ρύθμιση του προβλήματος των χημικών όπλων στη Συρία – δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«'Ενα σχέδιο, προϊόν της από κοινού συνεργασίας με τη συριακή πλευρά, θα παραδοθεί σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ – προσέθεσε ο ίδιος. Είμαστε σε μόνιμη επαφή με τον Υπουργό Κέρι και, συγκεκριμένα, χθες συνομιλήσαμε από τηλεφώνου για το θέμα αυτό».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ρωσίας για τη Συρία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ρωσίας για την παράδοση των χημικών όπλων της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο.
«Με ενδιαφέρον μελετούμε την πρόταση», - δήλωσε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος Τύπου της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον.
Σύμφωνα με τον Μαν, η ΕΕ καλεί, ώστε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να προσεγγίσουν υπεύθυνα την πρωτοβουλία της Μόσχας, ενώ από την πλευρά της, η ΕΕ είναι έτοιμη «να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο» την ειρηνική διευθέτηση στη Συρία.

Αρνούνται το ρωσικό σχέδιο οι ισλαμοφασίστες
Κι ενώ ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κέρι, φαίνεται πως τελικά δεν συγκλίνει στο ρωσικό σχέδιο, όλως παραδόξως την ίδια απολύτως άποψη με τον αμερικανό υπουργό έχουν και οι ισλαμοφασίστες της Συρίας, εκπρόσωποι της οποίας δήλωσαν ότι απορρίπτουν την ιδέα της μεταβίβασης των χημικών όπλων υπό διεθνή έλεγχο.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]