Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι μνηστήρες της αυτοδιοίκησης

Στην ξεπουλημένη Ελλάδα, στην Ελλάδα της φτώχειας και των μύριων όσων δεινών, ο καιρός περνά γρήγορα, τόσο μάλιστα που δεν το καταλαβαίνεις.

«Μύρισαν» Δημοτικές Εκλογές, σε μερικούς μήνες ο κόσμος θα πάει στις κάλπες για να εκλέξει εκείνους που θα «δουλέψουν» για το καλό του τόπου του, άσχετα με το ότι οι εκλεγέντες μετά δουλεύουν τον κόσμο και δεν κάνουν τίποτα από όλα εκείνα που προεκλογικά λένε, και λένε πολλά, λογικά και παράλογα.

Στην Ελλάδα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τον πρώτο ρολό στην αυτοδιοίκηση ΔΕΝ τον παίζουν οι τοπικοί παράγοντες αλλά τα κόμματα, γι αυτό και ΠΟΤΕ αυτός ο τόπος δεν πήγε μπροστά.

Τα κόμματα, και τα «χρίσματα» που μοιράζουν.
Ο τάδε υποψήφιος πηρέ «επίσημα» το χρίσμα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, από την Νέα Δημοκρατία, από του εξαποδώ το κέρατο.
Μέχρι και κάποιοι υποτιθέμενοι «ανεξάρτητοι» είναι και εκείνοι κάτω από κάποια κομματική ομπρέλα στα κρυφά!

Είναι δικαίωμα του καθένα να έχει τα πολιτικά του πιστεύω, την ιδεολογία του (αν και τα τελευταία χρόνια οι όποιες ιδεολογίες μας αγναντεύουν μέσα από τους σκουπιδοτενεκέδες χάρη σε εκείνους που τις εκπροσωπούν και τις υπηρετούν), μόνο που όταν μιλάμε για τους ΔΗΜΟΥΣ, οι μόνες ιδεολογίες θα πρέπει νάναι εκείνες του ΤΟΠΟΥ και όχι πράσινες κόκκινες, μπλε, παρδαλές.

Τα κόμματα ΔΕΝ έχουν καμία δουλειά να χώνουν τη μούρη τους και ουσιαστικά να κυβερνούν εκείνα με τα δικά τους μετρά και σταθμά τις μικρές αυτές κοινωνίες.

Τα κόμματα και οι «κομματάρχες» είναι εκείνα που χώρισαν και δίχασαν τον τόπο δημιουργώντας (το θυμούνται πολύ καλά όλοι) τα μπλε, πράσινα, και κόκκινα καφενεία…

ΕΞΩ τα κόμματα από την τοπική αυτοδιοίκηση, και πάνω απ’ όλα, ΕΞΩ και ακόμα παραέξω οι «κομματάρχες», εκείνοι που καμαρώνουν ότι έχουν και δίνουν ψήφους στον υποψήφιο δήμαρχο που επέλεξε για πιόνι του το κόμμα.

Καμαρώνουν αυτά τα υποκείμενα ότι έχουν έναν αριθμό ψηφοφόρων που σαν πρόβατα θα ψηφίσουν εκείνον που θα τους επιβάλλουν οι κομματάρχες.

Ακούγονται πολλά ονόματα για τους δήμους, πολλοί μνηστήρες παλιοί και καινούργιοι, οι παλιοί άρχισαν ήδη τα «τάματα» για την ψήφο των αφελών.

Πάρα πολλοί από αυτούς έχουν δοκιμαστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχουν δώσει εξετάσεις και έχουν αποτύχει παταγωδώς αλλά λόγο «χρισμάτων» και ειδικών «τακτικών» που φτάνουν και στον εκβιασμό, και λόγο ότι είναι και αυτοί του «κόμματος» ξαναβγαίνουν ενώ θα έπρεπε να ανοίξουν έναν λάκκο και να μπουν μέσα να μην τους ξαναδεί ο ήλιος.

Είδαμε ότι η «κυβέρνηση» (άλλο ανέκδοτο και αυτό) άλλαξε το σύστημα των δημοτικών εκλογών ΠΑΝΤΑ προς το συμφέρον των κομμάτων και όχι της αυτοδιοίκησης (αν κάποιος νομίζει το αντίθετο θα πρέπει ναναι πολύ αφελής η φανατισμένος).

ΟΛΟΙ οι μνηστήρες που δηλώνουν μάλιστα «δυναμικά παρόντες» προέρχονται από τους χώρους των κόμματων ιδιότητα που την έχουν σαν «λάβαρο» για τον αγώνα τους μόνο που, θα φάνε «μαύρο» γι αυτόν ακριβώς το λόγο.

Είμαι πολύ περίεργος να δω ένα πραγματικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, του οποίου τόσο ο επικεφαλής, όσο και οι υποψήφιοι σύμβουλοι να είναι υποψήφιοι για τους δημότες και όχι για τα κόμματα.

Πρέπει να πετάξουμε ΕΞΩ από τους δήμους κόμματα κομματόσκυλα και λοιπά υποκείμενα που τόσα χρόνια διέλυσαν την αυτοδιοίκηση, και να βάλουμε στη θέση τους ανθρώπους ΑΞΙΟΥΣ που αγαπούν τον τόπο τους, και θα δουλέψουν για την πρόοδο του και όχι για την πρόοδο των κομμάτων.

Αυτό οι μνηστήρες της αυτοδιοίκησης να το έχουν κατά νου γιατί κάποτε ο τόπος πρέπει να ξεκολλήσει από τον κομματικό μεσαίωνα.






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]