Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Ιφιγένεια" ο Σόιμπλε για να στεριώσει συμμαχία στη Γερμανία


Οι Σοσιαλδημοκράτες ζητούν το υπουργείο Οικονομικών, σε περίπτωση "μεγάλου συνασπισμού"

Αν και υπήρχαν φήμες εδώ και αρκετές ημέρες, τελικά οι Σοσιαλδημοκράτες θα ζητήσουν το υπουργείο Οικονομικών, αν είναι να πουν το "ναι" στην κυβέρνηση συνεργασίας με τη θριαμβεύτρια Μέρκελ.

Δεδομένου του ρόλου-κλειδιού του υπουργείου, το SPD (με χαμένο υποψήφιο των Στάινμπρουκ) επιδιώκει να κερδίσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από μια κυβέρνηση "μεγάλου συνασπισμού" και κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις.

"Εάν σχηματίσουμε κυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές, τότε το υπουργείο Οικονομικών θα στελεχωθεί από το SPD", δήλωσε ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού, Κάρστεν Σνάιντερ, στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Der Handelsblatt.

Ο Σνάιντερ επισήμανε ότι το εν λόγω υπουργείο θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην αλλαγή της στάσης της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή κρίση ωστόσο, δεν ανακοίνωσε το ποιον θα προτείνουν οι Σοσιαλδημοκράτες ως υπουργό Οικονομικών, αν και όταν τελικά ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.

Πάντως, ήδη από την επομένη των εκλογών, ως πιθανή επιλογή της Μέρκελ για την θέση του Γερμανού τσάρου της οικονομίας εμφανίστηκε και το όνομα του Σοσιαλδημοκράτη Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει κανένα λόγο να "υποκύψει" στις πιέσεις των Σοσιαλδημοκρατών, έχοντας τονίσει επανειλημμένως ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει στάση, τουλάχιστον σε επίπεδο ευρωπαϊκής πολιτικής.

Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 72% των Γερμανών θέλουν να παραμείνει ο ηλικίας 71 ετών Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών, θέση την οποία κατέχει από το 2009.

Η κεντρική επιτροπή των Σοσιαλδημοκρατών θα έχει την Παρασκευή κρίσιμη συνεδρίαση για να καταλήξουν στις απαιτήσεις που θα προβάλουν στην Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να δεχθούν αν συγκυβερνήσουν μαζί της και όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και ένα ναυάγιο και πρόωρες εκλογές, παραμένουν ανοιχτά.

Πέρα από το θέμα των προσώπων κρίσιμο ρόλο αναμένεται να παίξει η καθιέρωση ενιαίου κατώτερου μισθού σε ολόκληρη τη Γερμανία, καθώς και το ύψος του.

Πηγή: Νews.gr

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]