Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανοί Σκοπίων: Ο Γκρούεφσκι προκαλεί και προσβάλει τους Αλβανούς

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας του Δημοκρατικού Μετώπου – FDBK, Γκαφούρ Αντίλι, δήλωσε ότι ο σερβόφιλος πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, επιμένει να ταλαιπωρεί τους Αλβανούς.

«Οι Αλβανοί, όχι μόνον στην ‘ανατολική Αλβανία’ που βρίσκεται υπό την IRJM(- πΓΔΜ), αλλά και στην Αλβανία και στο Κοσσυφοπέδιο, είναι οι μόνοι που δεν αμφισβήτησαν το όνομα της Maqedonisë- Μακεδονίας (όπως η Ελλάδα), ούτε τη γλώσσα και την εθνική τους ταυτότητα (όπως η Βουλγαρία) ή την Αυτοκέφαλη Εκκλησία τους (όπως η Σερβία).

Ωστόσο, το τεχνητό και πλασματικό και τελευταία άρρωστο κράτος στα Βαλκάνια (η FYROM) κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών της «ανεξαρτησίας» του (εισαγωγικά στο πρότυπο), έχει συστηματικά προκαλέσει και σήμερα συνεχίζει να προκαλεί, ακόμη και να προσβάλει τους Αλβανούς», δήλωσε ο Gafur Adil.

Πριν από λίγους μήνες (το Μάιο) ένας διπλωμάτης από κράτος της ΕΕ, μεταξύ άλλων, ζήτησε να διαβάσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της «Maqedonisë» (1992), στο οποίο δηλώνεται ως εξής:

«Μέσα από αυτό το δημοψήφισμα διακηρύσσει την ανεξαρτησία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αλλά εάν δεν λειτουργήσει ανεξάρτητη, τότε θα ενταχθεί η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε μία από τις πρώην δημοκρατίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, γίνεται κατανοητό ότι αυτή η πρώην δημοκρατία της πρώην Γιουγκοσλαβίας είναι η Σερβία.

«Και αυτή ακριβώς η διάταξη είναι που κάθε κυβέρνηση της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, όπως αυτή του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ακόμη και του Νίκολα Γκρούεφσκι, είναι στραμμένοι στο Βελιγράδι.

Μόνο ο επικεφαλής του τότε VMRO DPMNE, ο Λιούπτσο Γκεοργιέφσκι ήταν στραμμένος στη Σόφια, για αυτό τότε διοργανώθηκε ένοπλη σύγκρουση από τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και τον Αλί Αχμέτι για την ανατροπή του βουλγαρόφιλου Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του FDBK, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]