Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δημοσκοπήσεις και το... δάχτυλο


Φθινόπωρο μπήκε, όλοι όσοι έφυγαν για διακοπές (μικρές ή μεγάλες) επέστρεψαν και ήρθε η ώρα το περίφημο «δάχτυλο» να μας δείξει τη νέα πολιτική σεζόν που θα φορεθεί φέτος τον χειμώνα.
Έτσι, το δάχτυλο των επαγγελματιών δημοσκόπων άρχισε να δείχνει νούμερα (αριθμούς και όχι πολιτικούς) και καλοσυνάτοι (πλην όμως καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί) «αστέρες» ανέλαβαν το έργο της διαφήμισης της νέας τάσης.

Βγήκαν οι πίνακες και δείχνουν νούμερα σε φέτες, σε στήλες, σε ράβδους, τρισδιάστα και μονοδιάστατα, για να τραβήξουν το ενδιαφέρον…
Και τι μας λέει το «δάχτυλο»;

Φέτος θα φορεθεί και πάλι ο δικομματισμός, με έντονες τάσεις πίεσης από τα άκρα.
Αναλυτικά, ο Αντώνης έχει πάρει την κατηφόρα, αλλά ελπίζει στο θαύμα κάποιας «συνένωσης» ή «συνεργασίας», όπως μας ενημερώνει – προϊδεάζει ο γνωστός, πανταχού παρών και την τρόικα πληρών, Μπάμπης.
Ο Βαγγέλης έχει αρχίσει να εξαφανίζεται από τον ορίζοντα, αφού παρά την καλή θέληση του «δάχτυλου» δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στη Θεσσαλονίκη το απόκομμά του έχει 0% σε ηλικίες μεταξύ 18 και 35 χρόνων.
Ο παλιός συγκυβερνήτης, ο Φώτης, έχει εξαφανιστεί οριστικά από τον ορίζοντα, αν και το δάχτυλο επιμένει μαζί του και θέλει να μας πείσει ότι είναι «πολλά υποσχόμενο πρόσωπο», ξεχνώντας όμως να μας διευκρινήσει που έχουν δοθεί αυτές οι υποσχέσεις…
Ο Αλέξης ανεβαίνει ασθμαίνοντας και αν και άθεος ελπίζει πλέον μόνο στο Θεό για να υπάρξουν περαιτέρω μετακινήσεις κάποιων παραδόπιστων που δεν τους νοιάζει σε ποιόν θα ανήκει το Αιγαίο, αρκεί οι ίδιοι να διατηρήσουν τις θεσούλες τους (βαμμένες πράσινες, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια).
Ο Πάνος φαίνεται πως κερδίζει στις εντυπώσεις, αλλά στο ταμείο δεν έχει δει ουσιαστικό αποτέλεσμα και ελπίζει πως σύντομα θα μπορέσει να μετρήσει καλά κέρδη.
Το ΚΚΕ (σας ζητώ συγνώμη που δεν θυμάμαι ποιος ηγείται εκεί) έχει κρατήσει τις θέσεις του και τα σχετικά του νούμερα, ελπίζοντας πως θα μειωθεί κάποια στιγμή ο αριθμός των ψηφοφόρων του που αποχαιρετούν οριστικά τη ζωή.
Τέλος, η μεγάλη έκπληξη, ο Μιχαλολιάκος, συνεχίζει να ανεβαίνει, αφού ο κυβερνητικός φασισμός αποτυπώνεται ως ισχυρότερο στοιχείο από τον φασισμό που κατηγορείται το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Εν κατακλείδι, με τάσεις, ανατάσεις, επικύψεις και υποκύψεις, μπαίνουμε στην περίοδο όπου το πετρέλαιο θα αποτελεί δείγμα πλούτου, το ψωμί θα γίνει ψωμάκι και κάνοντας τον σταυρό μας θα ελπίζουμε πως κάποια στιγμή κάτι θα γίνει, και θα ξυπνήσουμε από έναν εφιάλτη.
Αλλά, δυστυχώς για εμάς, είμαστε αποχαυνωμένοι δεν κοιμόμαστε, αν και το «δάχτυλο» θα ήθελε πολύ να μπούμε σε κατάσταση ύπνωσης και απόλυτης υπακοής (όντας υπνωτισμένοι).

Να σας ευχηθώ καλό χειμώνα ή να ζούμε έως την άνοιξη που έρχεται, για να πούμε όλοι μαζί το περίφημο «τώρα π’ ανθίζουν τα κλαριά και βγάζει η γης χορτάρι»;
Προτιμώ το «καλά μυαλά» και… μακριά από Μπάμπηδες και άλλους μικρούς και μεγάλους «διαμορφωτές κοινής γνώμης».
Και δεν χρειάζεται πολύ ανησυχία, αφού υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν, περισσότερα να πάθουμε, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας και να αρχίσουμε να ανησυχούμε…


ΥΓ: Γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν "τάσεις" για πρόθεση ψήφου και δεν δείχνουν τις τάσεις για πρόθεση ξύλου; Αυτή η απορία μου θα λυθεί ποτέ ή θα μείνω στο "περίμενε";



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]