Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να μπει τέλος στο "σήριαλ" Νίμιτς - Σκόπια

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Άλλο ένα επεισόδιο του μακροχρόνιου σήριαλ, Νιμιτς-Σκοπια, που κρατά πάνω από δέκα χρόνια, (άραγε πόσα παίρνει ο κύριος αυτός για τις «υπηρεσίες» του;), παρακολουθήσαμε αυτές τις μέρες με την διαφορά ότι τώρα πλέον έπεσαν οι «μάσκες» και όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του σήριαλ, Αμερικανοεβραίος κ. Νιμτις, αισθάνεται πολύ «όμορφα» που η Ελλάδα επιτέλους αποδέχεται το όνομα Μακεδονία για τα Σκοπια με κάποιο προσδιορισμό-στάχτη στα μάτια όσων έχουν ακόμα κάποιους δισταγμούς. Αλήθεια, έχουν συνειδητοποιήσει όλοι αυτοί που θέλουν να κλείσει το ζήτημα, ότι μπορεί αντί να κλείσει, να… ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου;

Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ήταν αυτός που είχε ρίξει το 1993 την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το όνομα της Μακεδονίας;
Δεν ήταν αυτός που διακήρυττε την προσήλωση του στην μη αποδοχή του ονόματος Μακεδονία στο τεχνητό τερατούργημα των Σκοπίων, όργανο εκτός των άλλων της νεοοθωμανικής επεκτατικότητας και το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα θολά και σκοτεινά σχέδια των πατρώνων του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, για πυρηνικά απόβλητα και για βάσεις παρακολούθησης των κάθε υπόπτων που δεν θέλουν να υποταχτούν στο σύστημα τους;
Να δούμε τώρα τι έχει να πει ο «ήρωας» των Σκοπίων που προτίμησε να αποσυρθεί επί πολλά χρόνια χάριν της επιμονής του να μην παραχωρήσει την Μακεδονία στους αχαρακτήριστους Σκοπιανούς.
Να δούμε και τον Μακεδόνα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, που όπως φαίνεται συμφώνησε χαριεντίζοντας με τον κ Νιμιτς για την απόδοση της Μακεδονίας στους μεταλλαγμένος Βουλγάρους.
Να δούμε όλους αυτούς τους τσαρλατάνους που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα τι θα κάνουν όταν θα κληθούν να πάρουν οριστική θέση, θέλουν δεν θέλουν, στο μεγάλο αυτό ζήτημα.
Να δούμε και πως θα αντιδράσουν όσοι υποτίθεται ότι έχουν ακόμα ίχνος εθνικής συνείδησης για αυτή την χώρα.

Αλλά αυτό το εθνικό θέμα δεν άπτεται μόνο της κυβέρνησης των ανδρείκελων, άπτεται και των κομμάτων της «αριστερής υποκρισίας» που θα κληθούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να πάψουν να παίζουν με τις λέξεις και με την φωτιά.
Αλλά και η επίσημη εκκλησία που μέχρι σήμερα «ποιεί την νύσσα», θα πρέπει να πάρει ανοιχτή θέση και να τοποθετηθεί επί ενός τόσο μεγάλου εθνικού θέματος.
Τέρμα τα κρυψίματα, τέρμα οι μασκαράτες, εδώ θα πέσουν οι «μάσκες» και ο κάθε κατεργάρης θα αποκαλυφθεί και θα φανεί ο ρόλος του. Δεν φτάνει να λέμε διάφορα «όμορφα» την Κυριακή στον άμβωνα για τα Σκόπια.
Τώρα θα φανεί αν θέλετε να αντισταθείτε και να ξεσηκωθείτε για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Αν νομίζουν πως και αυτό το «δηλητήριο» της προδοσίας θα το πιει χωρίς καμία αντίδραση ο κόσμος της Μακεδονίας, γελιούνται οικτρά. Το μόνο που επιβάλλεται να γίνει είναι να σταματήσει αυτό το θέατρο του κυρίου Νίμιτς και να γίνει μια και καλή ξεκάθαρα η διατύπωση των ελληνικών θέσεων ότι ποτέ η Ελλάδα δεν θα ενδώσει να παραδώσει την ονομασία Μακεδονία σε ένα τεχνητό, κιτς κράτος μεταλλαγμένων Βουλγάρων τουρκόφιλων που είναι άλλωστε υπό διάλυση.
Αν δεν μπορούν, να ομολογήσουν την εθνική μειοδοσία τους και να υποστούν τις συνέπειες.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]