Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν άρχισε τις προβοκάτσιες και εντός Τουρκίας

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη αμηχανία και νευρικότητα, αφού κατανοεί ότι ο χρόνος τελειώνει και ο ίδιος βρίσκεται σε ολοένα και δυσκολότερη θέση. Εκτός και εάν συμβεί ένα γεγονός πραγματικά συνταρακτικό, το οποίο και θα συσπειρώσει εθνικά τους τούρκους πολίτες (αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα που ο ίδιος πολεμάει) απέναντι σε έναν εχθρό.

Μέχρι εκείνη την στιγμή όμως, ο Τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις, ηπιότερης έντασης αλλά και αρκετά προσανατολισμένες προς την πλευρά εκείνη που θα θέσει την ανάγκη περισσότερου ελέγχου (μέσω αστυνόμευσης και άλλων κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας) στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Μέσα σε αυτό το σκεπτικό αναμένεται να χρησιμοποιηθούν "ενέργειες" κατά του κράτους, οι οποίες θα θεωρηθούν σοβαρές απειλές και θα φέρουν συγκεκριμένες αντιδράσεις απέναντι σε έναν "αόρατο" αλλά "εν δυνάμει κίνδυνο".

Η επιλογή αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού είναι προσανατολισμένη προς την κατεύθυνση της συσπείρωσης και αντιμετώπισης της υπάρχουσας πόλωσης και φαίνεται πως το συγκεκριμένο σχέδιο έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται, αφού το βράδυ της Παρασκευής 20/9/2013 στην τουρκική πρωτεύουσα και περίπου στις 10 μ.μ. έγιναν επιθέσεις "από αγνώστους" κατά αστυνομικών τμημάτων χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι κτίρια που ανήκουν στην εθνική διεύθυνση της αστυνομίας στην Άγκυρα (στην συνοικία Ντικμέν) αποτέλεσαν στόχο επίθεσης με ρουκέτες, από την οποία προκλήθηκαν μόνον υλικές ζημιές κι όχι θύματα.Η έδρα της αστυνομίας και ένα κτίριο των κοινωνικών υπηρεσιών της αστυνομίας επλήγησαν από μία ρουκέτα έκαστο, ενώ βρέθηκε και ένα βλήμα που δεν είχε εκραγεί σε κήπο γύρω από αυτά τα κτίρια, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η αστυνομία αναζητεί έναν ύποπτο, ο οποίος διέφυγε μετά την επίθεση, πρόσθεσε το NTV, ενώ σύμφωνα με το CNN-Turk η αστυνομία αναζητεί δύο υπόπτους...

Το στοιχείο της διαφυγής "υπόπτου" παραπέμπει σε κλασσική προβοκάτσια, αφού είναι γνωστό στις αστυνομικές αρχές (αλλά και στις υπηρεσίες ασφάλειας) ολόκληρου του πλανήτη ότι εκείνος που διαφεύγει είναι πάντα ο συνεργαζόμενος με τις αρχές.
Βέβαια, τα χτυπήματα με ρουκέτες δεν γίνονται από ένα άτομο (γεγονός το οποίο πολύ εύκολα προσπερνά ο τουρκικός τύπος), αλλά ενισχύονται από ομάδα ατόμων που εκτελούν συγκεκριμένα "καθήκοντα" (π.χ. παρακολούθηση χώρου για ειδοποίηση της ομάδας κρούσης εάν χρειαστεί, κατόπτευση του χώρου κρούσης πριν την εκτέλεση της ενέργειας κ.α.) και τα οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι... ανύπαρκτα!
Το γεγονός το οποίο ενισχύει πως πρόκειται για προβοκάτσια είναι το ότι δεν υπήρξαν θύματα, εκτός και εάν οι δράστες δεν επιθυμούσαν -για δικούς τους λόγους- να υπάρξουν νεκροί.

Επίσης, το ότι στόχοι ήταν αστυνομικά τμήματα εντείνει τις υποψίες για προβοκάτσια, αφού είναι γνωστό πως τα αστυνομικά τμήματα φυλάσσονται επαρκέστατα με ανθρώπινο και τεχνολογικό εξοπλισμό (π.χ. κάμερες) και ως εκ τούτου το πλήγμα με ρουκέτες θεωρείται "αποστολή αυτοκτονίας" που όλως παραδόξως επέτυχε μερικώς, αφού οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί, αλλά και δεν συνελήφθησαν κατά την διαφυγή τους!

Ο κ. Ερντογάν παίζει εκ του ασφαλούς, προφανέστατα για να μπορέσει να αιτιολογήσει την αύξηση της αστυνόμευσης των πολιτών. Κι αυτό, επειδή μία πολύ σημαντική μερίδα των πολιτών δεν επιθυμεί απλά να φύγει ο Ερντογάν από την εξουσία, αλλά εύχεται να τον δει ακόμη και... νεκρό.

Άραγε, πόσο αυτή η εξέλιξη (και άλλες που θα ακολουθήσουν) στο εσωτερικό της Τουρκίας, θα μπορέσει να επηρεάσει την κρίση ή την εν γένει πολιτική του τούρκου πρωθυπουργού, σε μία περίοδο κατά την οποία τα προβλήματα για την Τουρκία αυξάνονται αλματωδώς, τόσο στο εσωτερικό της (κοινωνία, οικονομία, Κουρδικό), όσο και στα σύνορα με την Συρία;

Οι εξελίξεις τρέχουν -κυριολεκτικά- και η Αθήνα δεν πρέπει ούτε να υποβιβάζει την σπουδαιότητα όσων συμβαίνουν στην Τουρκία, ούτε και να αδιαφορεί για το τι μέλλει γεννέσθαι στην γείτονα. Εξάλλου, η νευρικότητα του κ. Ερντογάν δύναται να δημιουργήσει σειρά γεγονότων, τα οποία κάποιοι θα θελήσουν να εκτονώσουν γρήγορα και εκ του ασφαλούς.

Εμείς ευελπιστούμε πως το Μαξίμου είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο και διατεθειμένο να κινηθεί καταλλήλως για την αποφυγή γεγονότων εις βάρος της Ελλάδας...

Κωνσταντίνος

Η "είδηση" όπως την μετέδωσε η "Χουριέτ" (θυμίζουμε πως υπάρχει πολεμική του Ερντογάν κατά των ΜΜΕ που δεν υποτάσσονται και δεν υπακούουν στο "κρατικό συμφέρον")
Από τύχη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές από τις επιθέσεις αυτές. Οι επιτιθέντες αρχικά κρύφτηκαν σε θάμνους στην λεωφόρο Τσετίν Εμέτς, σε σημείο του πεζόδρομου που βλέπει προς την EGM και την Αστυνομική Εστία. Μετά από μια σύντομη ετοιμασία έριξαν πρώτα στις 21.30 στην EGM και ακολούθως στην Αστυνομική Εστία δύο ρουκέτες. Στη σύγκρουση που ακολούθησε (σημ. ιστ. Μα, αφού τους έψαχναν, πως ακολούθησε σύγκρουση;) με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, συνελήφθησαν ο ένας νεκρός και ό άλλος τραυματισμένος. Διαπιστώθηκε πως νεκρός ήταν ο Μουχαρέμ Καρατάς ο οποίος και παλιότερα είχε κάνει την επίθεση με LAW στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΡ. Τραυματισμένος είναι ο δράστης Σερντάρ Πολάτ.
Από τις δύο ρουκέτες, η πρώτη πέτυχε τον τοίχο του 3ου ορόφου του πρόσθετου κτιρίου της EGM και η δεύτερη τον τοίχο του πρώτου ορόφου της Αστυνομικής Εστίας. Μεγάλη καταστροφή αποτράπηκε από το γεγονός πως οι ρουκέτες δεν πέτυχαν το βενζινάδικο που υπάρχει ανάμεσα στα δύο κτίρια. Μετά από τις εκρήξεις μεταφέρθηκαν στην περιοχή μεγάλος αριθμός από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής, των ειδικών δυνάμεων και των πληροφοριών που έθεσαν υπό κλοιό ασφαλείας τα δύο κτίρια.
Ειδικοί στα εκρηκτικά έκαναν έρευνες στην περιοχή, μήπως τυχόν υπάρξει και τρίτη έκρηξη. Επίσης στο σημείο του περιστατικού στάλθηκαν εμπλοκείς συχνοτήτων. Στο πρόσθετο κτίριο, λόγω λήξης ωραρίου υπήρχαν πολύ λίγα άτομα. Στην αστυνομική Εστία υπήρχαν και καλεσμένοι. Μετά από την έκρηξη, αυτοί που ήταν μέσα βγήκαν πανικόβλητοι έξω. Στην πόλη δόθηκε συναγερμός και πολλοί δρόμοι έκλεισαν για την κυκλοφορία.
Μεγάλη επιχείρηση άρχισε για την σύλληψη των επιτιθέμενων που έφευγαν μέσα από τους θάμνους. Από την έρευνα που έγινε στο σημείο από όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση βρέθηκαν μια τσάντα πλάτης, ρουκέτα που δεν πυροδοτήθηκε και ένα λάβαρο αριστερής οργάνωσης (σημ. ιστ. έπρεπε να αφήσουν και ταυτότητες για να βοηθήσουν την αστυνομία...). Η ρουκέτα στάλθηκε για έρευνα. Εκτιμάται πως οι επιτιθέντες πανικόβλητοι από τις ισχυρές εκρήξεις έφυγαν από τον χώρο χωρίς να ρίξουν και την τρίτη ρουκέτα (σημ. ιστ. προφανώς ήταν απλοί πολίτες, οι οποίοι χωρίς εκπαίδευση μπόρεσαν και βρήκαν 3 ρουκέτες και είπαν να τις χρησιμοποιήσουν).
Μετά από τις πρώτες εκτιμήσει εντοπίστηκε πως η επίθεση έγινε από την DHKP-C. Οι επιτιθέμενοι μετά από την επίθεση με τις ρουκέτες, προσπάθησαν να χαθούν μέσα στον κόσμο, αλλά παρακολουθήθηκαν από αστυνομικούς. Επί της οδού Κόνια, συγκρούστηκαν με την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθούν, ο ένας νεκρός και ο άλλος τραυματίας.

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Είναι ολόκληρος μια προβοκάτσια ο νεοσουλτάνος. Και αυτή η νευρικότητά του είναι ό,τι πρέπει για να πάρει κι εμάς η μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]