Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μοσάντ έδωσε τις "πληροφορίες" στις ΗΠΑ


Αποκάλυψη-βόμβα, πρώην Βρετανού διπλωμάτη, για παραπληροφόρηση των Αμερικανικών Mυστικών Yπηρεσιών από τις Ισραλινές, σχετικά με τη χρήση χημικών στη Συρία. Ο διπλωμάτης εμπλέκει και την Κύπρο, τονίζοντας ότι η μόνη πληροφόρηση που θα μπορούσαν να έχουν οι Αμερικανοί είναι από το ραντάρ που διαθέτουν οι Βρετανοί στο Τρόοδος, το οποίο χαρακτηρίζει ιδιαίτερα αποτελεσματικό και κόσμημα της Βρετανικής βασιλικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Σαθρά κόλπα χαρακτηρίζει τις αποδείξεις που επικαλέστηκε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών περί χρήσης χημικών όπλων από τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασαντ εναντίον του λαού του στις 21 Αυγούστου, ο Βρετανός πρώην πρέσβης Γκρέγκ Μάρεϊ.

Ο Βρετανός διπλωμάτης τονίζει μάλιστα στο προσωπικό του ιστολόγιο ότι για άλλη μια φορά, οι ΗΠΑ ενεργούν κατ’ εντολή του Ισραήλ. Ο Βρετανός πρώην διπλωμάτης και ακιβιστής, στην εκτενή αναφορά του για τον τρόπο άντλησης των πληροφοριών, εμπλέκει και την Κύπρο αναφέροντας ότι στο Τρόοδος, την ψηλότερη οροσειρά της Κύπρου, βρίσκεται ένα υπερσύγχρονο ραντάρ, που αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο για το Ηνωμένο Βασίλειο και συνεισφέρει σημαντικά στη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ/Βρετανίας.

Η λειτουργία αυτού του ραντάρ, ειδικά στις υποκλοπές, είναι εκπληκτική, επισημαίνει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Βρετανός πρώην διπλωμάτης. «Οι διαχειριστές των υπηρεσιών υποκλοπής, των GCHQ στη Βρετανία και της NSA στις ΗΠΑ, διαμοιράζονται από κοινού τις πληροφορίες, όπως κάνουν η CIA και Μ16. 
Η επικοινωνιακή μονάδα στο Τρόοδος αποτιμάται σημαντικά από την NSA. Παρακολουθεί όλα τα ραδιόφωνα, όλη την κίνηση των δορυφορικών και μικροκυματικών επικοινωνιών σ’ όλη τη Μέση Ανατολή, που εκτείνεται από την Αίγυπτο και την Ανατολική Λιβύη μέχρι τον Καύκασο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μάρεϊ.

Ο πρώην διπλωμάτης τονίζει επίσης ότι παρακολουθούνται ακόμη και οι σταθερές τηλεφωνικές επικοινωνίες σ’όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επισημαίνοντας ότι «το Τρόοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και αποτελεί το κόσμημα της Βρετανικής βασιλικής υπηρεσίας πληροφοριών. Η αποτελεσματικότητα και η ικανότητά του, καθώς και η εμβέλειά του, είναι συγκλονιστική.
Η αξία τους για τις ΗΠΑ είναι ανεκτίμητη καθώς δεν έχουν κάποιο συγκρίσιμο εργαλείο για τη Μέση Ανατολή».

Ο πρώην πρέσβης συνεχίζει στο προσωπικό του ιστολόγιο, λέγοντας ότι πρέπει να δηλώσει ότι γνωρίζει εκ των έσω την κατάσταση και είναι ενήμερος για τις ενέργειες και τις δυνατότητές του, καθώς ήταν επικεφαλής του τμήματος FCO στην Κύπρο στις αρχές του 1990. «Συνεπώς, είναι πολύ περίεργο, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, ότι ο John Kerry ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση στις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών των Συριακών στρατιωτικών και των αξιωματούχων που οργάνωσαν την επίθεση με τα χημικά όπλα, αφού αυτές οι παρακολουθήσεις δεν ήταν διαθέσιμες στη Βρετανική επιτροπή των μυστικών υπηρεσιών», προσθέτει.

Οι υποκλοπές, τονίζει ο Μέρεϊ, προμηθεύτηκαν στις ΗΠΑ από τη Μοσάντ και παρήχθησαν από ένα τρίτο μέρος που δεν τις διένειμε ταυτόχρονα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ.
Το ερώτημα όμως, επισημαίνει, είναι το εξής: Η Μοσάντ δεν έχει τίποτα που να είναι τεχνικά συγκρίσιμο με τη λειτουργία του Τροόδους, εφ’ όσον είχαν ενεργοποιηθεί όλες οι δυνατότητες.

Πως μπορεί να το έχασε το Τρόοδος και να υπεκλάπη από την Μοσάντ;
Το αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει, επισημαίνει ο Μέρεϊ, είναι ότι το Τρόοδος δεν έλαβε πληροφορίες, γιατί δεν υπήρχαν. Τις συνέθεσε η Μοσάντ και οι αποδείξεις του John Kerry είναι σαθρά κόλπα.

Πηγή SigmaLive


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]