Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόρρητη έκθεση: Η Ελλάδα δεν έχει αποζημιωθεί για κανέναν από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους


Τι αποκαλύπτει το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τα χρέη του Βερολίνου

Με τίτλο "Ιδού οι αποδείξεις, κα Μέρκελ" η Realnews αποκαλύπτει την απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τα χρέη του Βερολίνου και το κατοχικό δάνειο. 

Σύμφωνα με το πόρισμα, το θέμα της απαίτησης των πολεμικών επανορθώσεων Α' και Β' Παγκοσμίων πολέμων παραμένει σε εκκρεμότητα από το ελληνικό κράτος για πολλές δεκαετίες.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει καταβληθεί από τη Γερμανία αποζημίωση σε ιδιώτες που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επιπλέον, δεν έχει καταβληθεί κάποιο ποσό για εξόφληση των απαιτήσεων της χώρας μας, σχετικα με την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου.

Συγκεκριμένα, για τις απαιτήσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο προκύπτει ότι έχουν καταβληθεί:

- 115.000.000 γερμανικά μάρκα για παροχές υπέρ Ελλήνων που εθίγησαν από εθνικοσοσιαλιστικά μέτρα δίωξης.

- 4.800.000 γερμανικά μάρκα για αποζημιώσεις αφαιρεθέντων καπνών.

- Ποσοστό τουλάχιστον 0,93% για επανορθώσεις, που εμπίπτουν στην κατηγορία Α'(Συμφωνία των Παρισίων του 1946-Μέρος Α΄).

Κατοχικό δάνειο

Συνολικά, από την αρχή της κατοχής και μέχρι το τέλος της, διατέθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδα προς τις κατοχικές αρχές 1.618.001.572.837.299 δρχ (!) ως έξοδα κατοχής και ως πιστώσεις.

Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνεται η αξία των διαθεσίμων που "άρπαξαν" κατά την αποχώρηση τους τα γερμανικά στρατεύματα από την Τράπεζα της Ελλαδος, συνολικής αξίας 634.962.891.995.162 δρχ. 


για να διαβάσετε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Πηγή: News.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο λόγος που δεν μας μαθαίνουν σωστά ιστορία στο σχολείο είναι για να μην μπορούμε να κάνουμε παραλληλισμούς του τότε με το τώρα. Ίδιοι και απαράλλαχτοι είναι με τότε οι σπόνσορες του πολέμου, οι επιτιθέμενοι και αυτοί που στο τέλος θα μαζέψουν το πλιάτσικο. Τρεις διακριτές ομάδες στους ίδιους ακριβώς ρόλους με τότε. Όσο για τα θύματα, το αυτονόητο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου, να δίνουν οι Εγγλέζικες τράπεζες δάνειο στους Γερμανούς (εχθρούς), με τον όρο να το πληρώσουν οι Έλληνες (σύμμαχοί τους).
    Μας δούλευε ο Τσώρτσιλ ψιλό γαζί. Όχι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες, εννοούσε οι ηλίθιοι ενεργούν σαν Έλληνες.
    Εμείς ξεπληρώνουμε ακόμα - φαντάζομαι - το δάνειο στους Εγγλέζους με δανεικά που παίρνουμε από τους Γερμανούς, που μας λένε και τεμπέληδες.
    Παγκόσμιο ανέκδοτο πρέπει να γίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]