Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διεθνές δεδικασμένο από νέα δικαίωση των funds–πιστωτών της Αργεντινής που έχασαν τα κεφάλαια τους στη χρεοκοπία του 2001;


 – Στα 1,4 δισ. δολ. οι αποζημιώσεις τους 
 – Δημιουργείται «προηγούμενο» και για τους Έλληνες μικροομολογιούχους;

Ένα νέο διεθνές δεδικασμένο έχει αρχίσει να δημιουργείται στο ζήτημα των κρατικών χρεοκοπιών, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και για τη χώρα μας, με αφορμή τη ζημία που υπέστησαν οι μικροoμολογιούχοι και άλλα funds και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.  

Πιο συγκεκριμένα, το Δεύτερο Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών έθεσε νέο «στοπ» στην έφεση που είχε ασκήσει η κυβέρνηση της Αργεντινής, για την υπόθεση της αποζημίωσης που διεκδικούν 19 funds και πιστωτές της λατινοαμερικανικής χώρας, όταν αυτοί έχασαν τα χρήματά τους κατά την πτώχευση το 2001.

Το αμερικανικό εφετείο έδωσε εντολή κυβέρνηση της Αργεντινής να καταβάλει 1,4 δισ. δολάρια ως αποζημίωση, στα επενδυτικά fund NML Capital, Elliott Management LLC και Aurelius Capital Management και 16 άλλους πιστωτές, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση του 2012.

Η εκτέλεση της απόφασης θα αναβληθεί εν όψει της έφεσης που θα ασκήσει το Μπουένος Άιρες, προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, κατά την πτώχευση της Αργεντινής το 2001, τα ομόλογα της χώρας έχασαν όλη τους την αξία, ενώ η κυβέρνηση αδυνατούσε να καταβάλει έστω και ένα συμβολικό αντίτιμο. Ωστόσο, 19 πιστωτές της χώρας προσέφυγαν στα αμερικανικά δικαστήρια διεκδικώντας τα κεφάλαια τους από την κυβέρνηση της Αργεντινής.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι οι Έλληνες ομολογιούχοι εξετάζουν να κινηθούν νομικά εναντίον των ελληνικών τραπεζών για τα χρήματα που έχασαν λόγω του PSI.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου φέρεται να έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με το δικηγορικό γραφείο Kyros Law, μια αμερικάνικη εταιρεία που έχει την έδρα της στη Βοστώνη, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της.

Βάσει του δημοσιεύματος, το Grant & Eisenhofer, αμερικάνικη δικηγορική εταιρεία που ασχολείται με τα δικαιώματα των επενδυτών, φέρεται να συμφώνησε αυτό το μήνα να συνεργαστεί με το Kyros Law για τις υποθέσεις που αφορούν τους Έλληνες ομολογιούχους. H συμφωνία στην οποία κατέληξαν αφορά στην κατάθεση ομαδικών προσφυγών τόσο εις βάρος της Ελλάδας, όσο και εκτός Ελλάδας.

Να σημειωθεί εδώ ότι το ένα από τα δύο αμερικανικά δικηγορικά γραφεία, το Kyros Law, διαθέτει γραφεία και στην Αθήνα. Το εν λόγω γραφείο φέρεται αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε επαφές με χιλιάδες εξοργισμένους ομολογιούχους που συμμετείχαν στο ελληνικό PSI+.


Πηγή: Βanking Νews




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]