Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Γλυκοκοιτάζει" την Τουρκία η Delek

Διάφορες επιλογές σε ότι αφορά την εξαγωγή φυσικού αερίου από τα οικόπεδα τα οποία εμπλέκεται, εξετάζει η ισραηλινή εταιρεία Delek, μεταξύ των οποίων αγωγός προς την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μεταξύ των επιλογών για τη δημιουργία των αγωγών είναι η Ιορδανία, η Τουρκία, η Αίγυπτος ακόμα και η Παλαιστινιακή Αρχή. Υπογραμμίζεται επίσης ότι η εταιρεία έχει ήδη επαφές με τα ενδιαφερόμενα μέρη προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με την ιστοσελίδα Globes, έχει τεράστια πολιτική αλλά και οικονομική σημασία, αφού εκφράζεται η άποψη ότι η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω αγωγών στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ευρώπη, είναι φθηνότερη λύση από τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης για τις ανάγκες που θα προκύψουν για το οικόπεδο Λεβιάθαν.

Όπως είναι γνωστό η εταιρεία Delek, συμμετέχει στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ με μερίδιο 30% και αυτή η εξέλιξη ήδη δημιουργεί έντονο προβληματισμό στη Λευκωσία.

Αναφορά στο θέμα κάνει και η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η οποία συν της άλλης αναφέρει ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες υπάρχουν τεράστιες τεχνικές δυσκολίες στη δημιουργία υποθαλάσσιων αγωγών προς την Τουρκία και την Ελλάδα λόγω της μορφολογίας του εδάφους.




-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]